*Nettavisen* Nyheter.

Dette gikk ikke helt etter planen

Kathrine Raadim fra Forsvarsdepartementet var ikke helt heldig med sjampanje-dåpen. Orlogskaptein Tor Loddengaard til venstre. Foto: EIRIK HAGESÆTER (BERGENSAVISEN)

Sjampanjekrøll da sjøforsvaret åpnet nytt treningsanlegg.

Det var ikke bare enkelt for Forsvarsdepartementets politiske rådgiver Kathrine Raadim å åpne det nye militære treningsanlegget på Haakonsvern i Bergen onsdag ettermiddag, skriver Bergensavisen.

Etter fire mislykkede forsøk på å knuse sjampanjen mot en skipsside i anlegget, røk tauet og hele flasken gikk til bunns.

Og det som skulle vært flaskeknusing, var startsignalet for en aldri så liten demonstrasjon fra marinens jegervåpen.

De kom susende i en stridsbåt 90, stoppet på en femøring, la inntil treningsområdet og bordet «skipet». Der ble de møtt av to fiendtlige som raskt ble avvæpnet og uskadeliggjort.

Kamptrening
Etter denne demonstrasjonen fikk gjestene se det imponerende treningsbassenget som også har en falsk skipsside. Der kan man trene på å komme seg både opp og ned. Dessuten er det gode forhold for dykkerne.

- Bassenget er 4,5 meter dypt og mye bedre egnet til vår trening enn det gamle anlegget, sier dykkeleder Geir Pedersen.

- Den fysiske forstringen vi driver her ved anlegget skal være relatert til kamptrening, forklarer skolesjef André Ringdal.

Prislapp 350 millioner
Også varaordfører Trude Drevland var til stede under dagens åpning, og hun var imponert over det hun så.

- Dette er et helt utrolig anlegg. Dette gir et mye bedre grunnlag for å skape et godt sjøforsvar, og jeg er selvsagt stolt over at dette fantastiske anlegget ligger i Bergen, smiler alltid entusiastiske Drevland.

Anlegget har kostet 350 millioner kroner, i tillegg til omkring 30 millioner kroner til inventar. Byggherre er Forsvarsbygg, mens sjøforsvarets skoler er leietakere. Longva Arkitekter står bak tegningene

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.