Dette gjør deg mer attraktiv

Enda en grunn til å farge leppene røde.

02.12.10 15:12

(SIDE2): Nå er det bevist. Røde lepper fanger menns oppmerksomhet.

Foruten å være sesongens mest trendy farge, er sjansen stor for at du også blir lagt merke til blant det motsatte kjønn om du farger leppene røde.

La deg inspirere av kjendiser med røde lepper i bildekarusellen nederst i saken!

- Den mest kraftfulle
Ifølge en studie gjennomført ved Universitetet i Manchester, stirrer nemlig menn lengre på kvinnens røde lepper.

- I århundrer har kvinner farget leppene sine røde for å fremheve sin appellering. Praktiseringen går tilbake til de antikke egypterne som brukte rød leppestift og rouge for å fremheve sin tiltrekningskraft. Vår undersøkelse antyder at røde lepper og oppfattet tiltrekningskraft fremdeles er nært knyttet opp mot hverandre, med røde lepper som den mest kraftfulle tiltrekkeren, og en som betydelig øker den visuelle fikseringen, sier Dr. Geoff Beattie, studiets leder, ifølge Daily Mail.

Lepper foran bysten
I undersøkelsen ble en gruppe menn vist bilder av ulike kvinner. Resultatene viste at menn brukte de første sekundene til å stirre på kvinnens lepper, før de lot øynene vandre til andre kroppsdeler.

Dette motbeviser dermed mange folks oppfatning av at menn først legger merke til en kvinnes byste. Ifølge undersøkelsen er det altså leppene som får størst oppmerksomhet ved det første møte.

Man fant videre ut at menn så lengre på kvinnens lepper om de var farget med leppestift, og den leppefargen som gjorde at menn stirret lengst var rød.

Med røde lepper stirret mennene i snitt 7,3 sekunder på den sensuelle kroppsdelen. Hakk i hær fulgte den rosa leppefargen, og mennene stirret da i 6,7 sekunder på kvinnens lepper.

- Kler alle
Selv om røde lepper er en av de heteste leppefargene akkurat nå er det mange som vegrer seg for å stille i en knallrød look. Du skal derimot ikke la deg skremme av den sterke fargen for ifølge Lancômes makeup artist, Ida Engstrøm, finnes det en rødfarge som passer deg perfekt.

- Mange er redd for røde lepper, men det de ikke vet er at det finnes utrolig mange rødtoner, og det er alltid en som passer din hud tone, påsto eksperten, da vi snakket med henne tidligere i år.

Les hele saken her:- Vær stolt av din lyse hud

Catwalktrend
På catwalken til flere av de store motehusene var det den én farge som regjerte denne sesongen, nemlig rød. På Haute Couture visningen til Jean-Paul Gaultier hadde de fleste modellene en eller annen rødnyanse på leppene, og da av den matte sorten.

Også hos Chanel var mange av modellenes lepper farget røde, og sto i sterk kontrast til den ellers så naturlig sminkede looken.

Les hele saken: Høstens trendfarge

FINN DIN FAVORITTFARGE HER:

3658 (Alle foto: Getty/Allover)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.