*Nettavisen* Nyheter.

Dette gjør du i London

Shopping, hesteveddeløp, auksjon eller sightseeiing? Her finner du noen tips til hva du kan gjøre i London.

23.05.05 13:28

(SIDE2):

SHOPPING:
Long Tall Sally:
Liker du å shoppe, men har problemer med å finne de rette størrelsene for deg og dine former? Da er London stedet for deg. Over to millioner britiske kvinner går under begrepet «Tall Woman». Til tross for disse tallene tviholder engelske forhandlere på en langt lavere gjennomsnittshøyde. Det å finne klær som passer kan være svært vanskelig og frustrerende for mange unge kvinner, særlig når du er langt over gjennomsnittshøyden.

Long Tall Sally har gjort noe med dette problemet. Denne butikken som er markedsledende innen sin sjanger tilbyr som navnet indikerer klær til høye kvinner. Denne unike og populære butikken ble stiftet av en høy kvinne for nesten 30 år siden. Kvinnen fra Philadelphia reiste til det hun mente var moteparadisets hovedstad, London!

Judy Rich følte at alle høye kvinner ble diskriminert av samfunnets klesprodusenter. Judy hadde store problemer med å finne klær som passet hennes lange kropp. Selv en enkel garderobe var en stor utfordring for henne. Det var dette som gav henne motivasjonen og pågangsmotet til å starte opp en egen klesbutikk ved navn Long Tall Sally. Et merke som utelukkende var ment å tilby klær for høye kvinner.

Med god hjelp fra en håndfull britiske produsenter åpnet Judy Rich sin første butikk i London. Nærmere bestemt Chiltern Street 19-25. Rich mener at høye kvinner fortjener å se og føle seg flotte og med god selvtillit. Ifølge Rich er det å være høy er en stor fordel i dagens samfunn, også for kvinner.

Long Tall Sally tilbyr en stort spekter av moderne klær så vel som mer klassiske og dagligdagse klær for høye kvinner. Noe av det butikken har å tilby er jeans, bikinier, badedrakter, finklær, nattøy o.s.v. Med andre ord alt som må til for å skape den perfekte garderobe for den høye og moderne kvinne. Klærne er designet og tilpasset høye kvinner slik at de passer godt på kroppen og er komfortable å gå med. Klærne er selvsagt eksklusive og kan kun kjøpes gjennom Long Tall Sally.

Siden den første butikken åpnet i London, har det kommet 28 nye butikker over hele England. Kolleksjonen til Long Tall Sally kan derfor kjøpes gjennom hele 29 forskjellige butikker over hele England eventuelt online gjennom kjeden sin offisielle hjemmeside.

For bestilling av en gratis katalog ring 0044 87 0990 6885 eller besøk en av følgende websider: www.longtallsally.co.uk eller www.tallzone.co.uk

Telefon: 0044 20 7487 3370
Hjemmeside: www.longtallsally.co.uk

Adresse:
Long Tall Sally
Chiltern Street 19-25.
Nærmeste undergrunnsstasjon: Baker Street

Undertøy på Rigby & Peller
Rigby & Peller har vært ledende i undertøysbransjen helt siden 30-tallet. De har også levert undertøy til selveste dronning Elizabeth siden 1960. Her kan du få kjøpt både ferdig produsert undertøy eller du kan være med å skreddersy ditt eget undertøy designet og tilpasset din kropp og dine former.

Prisene ligger fra ca 300 norske kroner for en BH. Rigby & Peller er en meget anerkjent undertøys-forretning og er særlig godt kjent for sin gode kvalitet samt sin evne til å produsere undertøy som passer nettopp kundens ønsker.

Rigby & Peller har etter hvert etablert flere avdelinger i London. Butikken i Mayfair er blant annet stedet hvor Bridget Jones i filmen Bridget Jones Dagbok kjøpte de store bestemortrusene! (Uten sammenligning for øvrig!)

Rundt 85 % av kundene som går gjennom dørene til Rigby & Peller for første gang bruker feil størrelse på BH-en sin. Etter at de har fått seg riktig størrelse som sitter 100 % riktig på kroppen føler de seg som en helt ny kvinne.

June Kenton har uttalt at dersom en kvinne bruker en BH som sitter riktig skal hun ikke ha mulighet for å kjenne at den i det hele tatt er på! Dersom BH-en strammer, klør eller gir henne andre plager i hverdagen har hun med stor sannsynlighet valgt feil fasong og feil størrelse.

Rigby & Peller er en familiebedrift som ble startet av Mrs. Rigby og Mrs. Peller. June Kenton og hennes mann Harold har drevet forretningen de siste 40 årene. Barna David og Jill har også blitt en del av familebedriften. De skal nemlig sørge for at den høye standarden og kvaliteten Rigby & Peller er kjent for skal fortsette i årene som kommer.

Butikken finnes i dag tre steder i London. Like ved Harrods i Knightsbridge samt en i Conduit Street i Mayfair. Den tredje og siste avdelingen finnes på Heathrow flyplass ved terminal 3.

Kundelisten til Rigby & Peller er svært eksklusiv. Selv om den vanlige kvinne handler undertøyet sitt her finnes det også nok av celebriteter som har denne butikken som et fast stoppested. Både kongelige, skuespillere, filmstjerner, politikere og tv-kjendiser er blant butikkens faste klientell.

Butikken anbefaler at kundene kommer tilbake 6-8 måneder etter forrige besøk for å vurdere om kroppen og brystene har forandret form siden forrige besøk. Dette kan for eksempel skje ved at man går opp eller ned i vekt eller føder barn. Slike ting kan medføre at du får behov for andre typer BH-er.

Det er ikke nødvendig med avtale for et besøk på en av Rigby & Peller sine tre butikker. Det anbefales å bruke minst en time sammen med en av butikken sine ansatte. Alle ansatte ved Rigby & Peller er nemlig trent opp til å vurdere hver kvinne individuelt, gjøre en bedømning av størrelse og form.

Å finne den rette BH-en sammen med en av butikkens opplærte personale kan ta alt i fra fem minutter til en time. De ansatte yter en meget god service og gir seg ikke før kunden er fornøyd med både størrelse, kvalitet og pris.

Adresse:
22A Conduit Street, Mayfair;
2 Hans Road, Knightsbridge
Heathrow Airport, Terminal 3
Åpningstider:
Mandag - onsdag & Fredag - lørdag: 09:30 - 18:00
Torsdag: 09:30 - 19:00
Søndag: Stengt
Telefon: 0044 20 7589 9293
E-post: sales@rigbyandpeller.com
Nærmeste undergrunnstasjon: Knightsbridge/ Oxford Circus

The Christmas Shop
Til tross for at sommeren nærmer seg med stormskritt er det allerede fullt mulig å handle julepynt i London. The Christmas Shop har et imponerende utvalg av julepynt. Finner du ikke julepynten du er på jakt etter her, så finner du den antageligvis aldri.

The Christmas Shop tar ikke sommerferie. Butikken har stort sett åpent året rundt.

Her finner man julepynt for enhver smak.

Åpningstider:
Mandag - fredag 10:30 - 17:30
Lørdag - søndag 11:00 - 17:00
Telefon: 0044 20 7378 1998
Hjemmeside: www.thechristmasshop.co.uk
E-post: christmasshop@btconnect.com

Adresse:
The Christmas Shop
Hay's Galleria
55A Tooley Street
London
SE1 2QN
England

Nærmeste undergrunnsstasjon: London Bridge

Steinberg & Tolkien
Du kan ikke kalle deg dronningen av vinterklær før du har handlet hos internasjonale Steinberg & Tolkien i King's Road. Dette er en av verdens mest kjente og eksklusive vinterklær-butikker og har mange celebre kunder.

Naomi Campbell, Kate Moss og Wiona Ryder er bare et lite eksempel på noen av stjernene som ofte er å bli sett her. Steinberg & Tolkien har den største kollleksjonen av vinterklær i hele Europa!

Her kan du få kjøpt orginale Pucci, Chanel, Dior og Valentinos produkter. Dog dette er ikke stedet å gå for å gjøre et kupp. Det finnes riktignok klær ned i 10£. Men du kan også risikere å finne prislapper på flere tusen pund.

Klærne er fra 1890-1990 og er hentet fra private kolleksjoner, markede r, auksjoner og store vintersalg. Steinberg &Tolkien tilbyr også et stort utvalg av tilbehør som smykker, ringer, øredobber med mer. Det finnes også en liten avdeling for menn.

Mark og Anne Steinberg startet butikken for 10 år tilbake, i utgangspunktet spesialiserte de seg innenfor antikk-smykker. Senere utvidet de til klær. I dag driver Anne butikken sammen med hennes sønn og datter Mark og Tracey Tolkien.

Tracey Tolkien er forøvrig gift med forfatter Simon Tolkein, grandsønn av den legendariske forfatteren JRR Tolkien. Trendsettere, moteeksperter og topp internasjonale designere får ofte sin inspirasjon fra nettopp Steinberg & Tolkien.

Her er det også mulig å få kjøpt klær som er blitt brukt av kjendiser. Med andre ord denne butikken er verdt et besøk uansett om du har planer om å handle noe eller ikke. Rett og slett bare spennende og «suge til seg» litt av den glamorøse atmosfæren som ligger som en tykk tåke over hele King's Road. Anbefales for de skuelystne og nysgjerrige.

Åpningstider:
Mandag- lørdag: 11:00 - 19:00
Søndag: 12:00 - 18:00
Adresse:193 King's Road SW3
Telefon: 0044 20 7376 3660
Nærmeste undergrunnsstasjon: Sloane Square

Foyles bokhandel
En av verdens største bokhandlere ligger midt i London. Du kan bokstavlig talt gå rundt i bokhandleren i mange timer uten å gå lei. Det finnes mange forskjellige avdelinger med fokus på ulike områder. Avdelingen for reisehåndbøker er alene like stor som en vanlig norsk bokhandel.

Du skal ha temmelig sære interesser for å ikke finne det temaet du er ute etter. Foyles har til og med en egen avdeling med litteratur skrevet av kvinner, for kvinner. Denne avdelingen heter «Blue Moon».

Foyles arrangerer også sine egne litteraturlunsjer hvor kjente og aktuelle forfattere kommer til bokhandleren for å snakke om boken sin samt signere eventuelle nye utgivelser o.l.

Foyles har også et eget galleri som ble startet i 1930 med mottoet «Kunst for alle». Vegg i vegg med bokhandleren ligger forøvrig « Ray's Jazz». Dette er en kafe som er en del av Foyles. Her har du mulighet for å slappe av med musikk, spise et måltid og nyte et glass vin eller en kopp kaffe. Gjerne over en god bok.

Åpningstider:Mandag - lørdag: 09:30 - 21:00
Søndag: 12:00 - 18:00
Adresse: 113-119 Charing Cross Road.
Hjemmeside: www.foyles.co.uk

HUNDEVEDDELØP
I Norge er trav og galopp det nærmeste vi kommer en idrett/konkurranse som involverer dyr. I Storbritannia finnes også disse idrettene, men noe som er enda større er Greyhound racing. Oversatt til norsk hundeveddeløp. Dette er svært populært blant engelskmennene. I London finnes det fem baner og det arrangeres løp nesten hver dag. Alle banene har gode fasiliteter i form av restauranter og puber. Selvfølgelig er det også fullt mulig å satse penger hos bookmakere på hvilken hund som kommer til å vinne de ulike løpene.

På det meste arrangeres det over 15 løp på en dag. Hvert løp har seks hunder på startstreken. De seneste årene har hundeveddeløp hatt en stor økning av fans.

Dersom du befinner deg ringside ved en av banene i London er det stor sansynlighet for at du kan få øye på flere kjente filmstjerner og kjendiser fra sportsverdenen. Løpene blir arrangert både om dagen og kvelden. Hvilke dager og klokkeslett er forskjellig fra bane til bane.


Crayford Greyhound Track Stadium
Way Crayford, DA
Telefon: 0044 13 2255 7836
Hjemmeside: www.crayford.com
Nærmeste undergrunnsstasjon: Dartford
Løpene finner sted på lørdag og mandag kveld, tirsdag og torsdag kveld og lørdags morgen. Stadionen er utstyrt med air-conditioned, barer, en restaurant og en eksklusiv «club».

Romford Greyhound Stadium
London Road, RM
Nærmeste undergrunnsstasjon: Romford
Hjemmeside: www.trap6.com/romford
Løpene finner sted mandag, onsdag, fredag og lørdag kveld og enkelte ettermiddagsløp. Du kan følge løsbanen fra restauranten eller en av de mange barene.


Walthamstow Stadium
Chingford Road, E4
Telefon: 0044 20 8498 3300
Hjemmeside: www.wsgreyhound.co.uk
Nærmeste undergrunnsstasjon: Walthamstow Central
Løpene finner sted tirsdag, torsdag og lørdag kveld og ved lunsjtider mandag-fredag.

Wimbledon Stadium
Plough Lane, SW17
Telefon: 0044 87 0840 8905
Hjemmeside: www.wimbledonstadium.co.uk
Nærmeste undergrunnsstasjon: Earlsfield
Løpene finner sted tirsdag, fredag og lørdag kveld.
Dørene pleier å åpne rundt 18:30 for kveldsløpene. Første løp begynner ofte rundt
19:30. Siste løp for kvelden starter ofte rundt 22:30. Vi gjør oppmerksom på at disse
tidene kan variere fra bane til bane og fra dag til dag. Morgenløpene pleier å åpne caklokken 10:00 mens lunsj/ettermiddagsløpene pleier å åpne dørene rundt 12:30.

Tower of London
har en helt unik posisjon i Englands historie. Dette er grunnen til at dette slottet, som ligger rett ved Themsen, er en av de attraksjonene i London som blir besøkt av flest turister. Slottet har siden dets opprinnelse vært et fengsel, en festning, et sted for henrettelse, zoologisk hage og et museum. Bygningen stod ferdig tidlig på 1100-tallet og ble siden da utvidet med nye tårn og tilbygg frem til 1500-tallet da Henry VI regjerte. Kort tid etter ble Henry VI myrdet og dagens ansikt uttad ved slottet, de berømte vaktmennene med sin karakteristiske uniform, ble en realitet. Elisabeth I har sittet fengslet her på 1600-tallet og slottet har huset Englands mest berømte objekt, kronjuvelene, siden 1303. Kronjuvelene har blitt brukt av engelske monarker fra 1660 og frem til i dag.

Et av de spørsmålene som blir stilt av besøkende på Tower of London er om kronjuvelene har blitt forsøkt stjålet noen gang. I dag er det så og si helt umulig og stjele kronjuvelene, men sikkerheten har ikke alltid vært så bra. I 1670 ble juvelene forsøkt stjålet av iren Thomas Blood. Helt tilfeldig ble han oppdaget og kron-juvelene reddet. Heretter ble det fokusert på sikkerheten rundt juvelene og det har ikke vært et eneste kjent forsøk på å stjele juvelene siden den gang. Slottet har tatt i mot betalende besøkende i vel 400 år og er i dag en av verdens store turistattraksjoner. I dag kommer det over 2,5 millioner besøkende vært år for å oppleve dens lange og innholdsrike historie, bygninger, seremonier/begivenheter og tradisjoner.

Når man besøker museet i dag kan man ikke unngå å møte de sorte ravnene, seks i alt, som bor på fire ulike steder inne på området. Det har vært skes ravner på Tower of London siden 2. verdenskrig og det sies at hvis ravnene noen gang skulle forlate stedet ville det bety katastrofe for England. Et rart faktum er at den eneste gangen det ikke har vært registrert ravner på «The Tower» var i 1946. Ettersom dette var rett etter krigen og England var på randen til å bryte sammen så har kanskje denne myten noe for seg. Det kan også bestilles billetter til vaktskifte seremonien ved the Tower of London som foregår kveldstid klokken 21.30 hele året. Dette er gratis! Pågangen er imidlertidig så stor at man kan kun skaffe billetter ved å skrive brev og da helst minst to måneder før besøket. Brevet må sendes til følgende adresse:

The Ceremony of the Keys
HM Tower of London
London
EC3N 4AB
England

The Tower of London er helt klart verdt et besøk og tilbyr en utrolig opplevelse som anbefales på det sterkeste.

Priser:
Voksne: £11.30
Studenter og pensjonister: £8.50
Barn (5-15 år): £7.50
Barn (under 5): Gratis
Familie billett (2 voksne + 3 barn): £34.00
Adresse: Tower of London, Tower Hill, EC3N 4AB.

Åpningstider:
1. Mars – 31. Oktober = Mandag - lørdag 09:00 - 17:00 / søndag 10:00 - 17:00
1. November – 28 Februar = Tirsdag - lørdag 09:00 - 16:00 / søndag - mandag 10:00 - 16:00. Stengt på følgende dager: Julaften, 1. Juledag, 2. Juledag og 1. Nyttårsdag

For første gang i historien vil Tower of London arrangere en musikkfestival. Dette skjer de to første ukene i juli 2005. Nærmere bestemt 06-16 juli. På menyen vil det stå både opera og jazz-musikk.
Hjemmeside: www.hrp.org.uk
Nærmeste undergrunnsstasjon: Tower Hill
Buss: 15, 25, 42, 78, 100 og D1

Auksjon i London

Greasbys er et velkjent engelsk auksjonsfirma med tilholdssted i London. Greasbys ble stiftet i 1919 av Henrietta Greasby. Dagens direktør Christine Sachett tok over i 1995. Hun er også bedriftens overhode vedrørende selve auksjonene.

Firmaets virksomhet er delt i to. Den ene avdelingen ved navn Haulage Division formidler ulike former for transport av biler inkludert sjåfører. Den andre avdelingen ved navn Auctioneering Division tar hånd om salg av antikk-gjenstander, moderne møbler, teknologiske artikler o.l. Dette og mye mer selges på vegne av et veldig variert utvalg av selgere som inkluderer lokale myndigheter, ulike flyselskaper, London Regional Transport og lignende.

Noe av det som selges er gjenstander som har blitt glemt igjen på ulike flyplasser, togstasjoner og så videre. Etter en viss tid blir disse tingene sendt til Greasbys som igjen selger disse tingene på en av sine auksjoner. Her kan privatpersoner, engelskmenn så vel som turister og organisasjoner by på produkter og gjenstander som kan være av interesse for den enkelte kjøper.

Auksjonene blir avholdt ukentlig og det er mulig å bestille kataloger over hva som selges ved å ta kontakt med Greasbys i forkant av selve auksjonen. Greasbys har som mål å kunne få best mulig pris på vegne av deres klienter.

Her kan du finne ting som playstationspill, mikrobølgeovner, klær, kofferter, DVD-er, stereoanlegg, digitalkamera, golfutstyr og mye mer. Nær sagt alt mellom himmel og jord. Det er med andre ord stor sannsynlighet for at du kan finne noe av interesse her.

Kanskje gjør du ditt beste kupp på Londonturen nettopp på dette auksjonsbyrået.

Noen av de sentrale reglene for auksjonene er som følger:

- Minstebud er £5.00 for samtlige gjenstander.
- Det er ikke mulig å betale for noen produkter før etter at auksjonen er ferdig.
- Alle kjøp må være betalt innen klokken 16:00 påfølgende dag etter auksjonen.
- Dersom sistnevnte punkt ikke oppfylles medfører dette at du mister muligheten til å kjøpe den ønskede gjenstanden, du må også betale et gebyr på £100 samt at du blir utestengt fra fremtidige auksjoner.
- Det finnes også regler for VAT, avgifter, gebyrer ved betaling av kort o.s.v.
E-post: staff@greasbys.co.uk
Telefon: 0044 20 8672 2972 / 0044 20 8682 4564
Adresse:
R F Greasby (London) Limited
211 Longley Road
Tooting
London
SW17 9LG
Hjemmeside: www.greasbys.co.uk
Nærmeste undergrunnsstasjon: Tooting Broadway (Ta bussen videre mot Mitcham til Tooting Main Line Station)

Buss: 44, 77, 264, 270, 280, 355

Tog: Tooting (1 minutt å gå ned Longley Road)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.