*Nettavisen* Nyheter.

Dette gjør kvinner tynnere

Forelskelsen kan gjøre mer enn å få deg til å sveve på en rosa sky. Den kan også gjøre deg tynnere - og tykkere.

(SIDE2): Det er ikke hva du spiser som avgjør vekten din. Ifølge engelske forskere er det kjærlighet, eller mangelen på kjærlighet som er utslagsgivende.

Ulike faser
I en undersøkelse som WeightWatchers har gjennomført mener forskerne å ha funne en sammenheng mellom kvinners kjærlighetsliv og vekt, skriver Daily Mail.

Mer enn 3.000 kvinner deltok i undersøkelsen som avslørte ulike faser kvinner går gjennom i løpet av livet.

Som lykkelig nyforelsket vil en gjennomsnittskvinne gå ned 3,85 kilo. Dette er fordi hun ønsker å imponere sin drømmemann, og hun derfor er ekstra opptatt av å holde vekten nede.

Den store dagen
Så kommer den komfortable fasen. Dette skjer etter at forholdet har vart et par år. Da vil ofte koselige hjemmekvelder med usunn mat føre til at vekten går oppover igjen. Resultatet er at gjennomsnittskvinnen i denne fasen legger på seg 5,13 kilo.

Deretter kommer dagen da en av partene frir. For å se best mulig ut på den store dagen strekker kvinnene seg langt både når det gjelder mosjon og kosthold. Dette resulterer i en gjennomsnittelig vektreduksjon på 4,17 kilo.

Denne fasen etterfølges gjerne av en graviditet. Nybakte mødre har ofte viktigere ting å tenke på enn vekten. Resultat: + 7,26 kilo.

Forholdet avgjør lykken
Den siste fasen er når kvinnene gjør comeback. Det skjer når barna blir voksne og kvinnene får mer tid til å tenke på seg selv. Da går gjennomsnittskvinnen ned 7,26 kilo.

Nesten 66 prosent av kvinnene i undersøkelsen sa at vekten deres påvirket humøret. Til sammenligning svarte 84 prosent at det var forholdet deres som i størst grad påvirket velværet deres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.