RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette gjør deg tykkere

Har du trodd at vertikale striper gjør deg slankere, må du tro om igjen.

(SIDE2:) I årevis har kvinner med former blitt fortalt at om de skal bruke striper, så bør de være på langs eller vertikale.

Fremhever kurver
Dette er ifølge britiske forskere nå motbevist. Faktisk mener de at vertikale striper er med på å fremheve «problemområdene» mange av kvinnene forsøker å skjule som en stor rumpe, en litt omfangsrik midje eller et godt brystparti.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Striper på langs får deg altså verken til å se lengre ut eller tynnere. Er du fryktelig tynn, kan de imidlertid få deg til å se ut som du har mer kurver enn du faktisk har.

Slankende optisk effekt
The Daily Mail sier at forskerne utførte testen på en forskningskonferanse i London nylig. Deltakerne ble vist bilder av ulike kvinner i striper på tvers og striper på langs. Det var klesdraktene som hadde striper på tvers som fremsto som de mest slankende. Bildene viste samme kvinne i samme størrelse og kjole, men altså med stripene hver sin vei.

- Vår konklusjon er at det ikke er noe bevis for at striper på langs har en slankende optisk effekt, sier forsker Peter Thompson ifølge The Daily Mail.

Avisen skriver at det er usikkert når langsgående striper fikk æren for å virke slankende. Allerede for 150 år siden skrev den tyske legen Hermann von Helmholtz at damer som bar kjoler med striper på tvers optisk så ut som om de var høyere enn de var.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere