RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette gjør PC-en med deg

Sist oppdatert:
I dag tilbringer mange av oss timevis foran dataskjermen. Hva gjør det egentlig med oss?

(YEYE): Er massiv PC-bruk egentlig sunt for kroppen? Svaret er nei. Du kan nemlig få både ryggskader og dårlig syn.

Vær oppmerksom
Flere og flere får problemer med kroppen, hovedsakelig når de bruker bærbar PC. Benytter man denne form for data, kan det oppstå irritasjoner i øyne og skulderproblemer, skriver Health.

Her er noen tips for å forebygge skader forårsaket av pc-en:

Ta vare på øynene
Flere timers stirring på en skjerm kan være svært skadelig for øynene. Skinnende, refleksive skjermer er ikke bra for synet og du risikerer å få svakere øyne. I dag finnes det et helt nytt filter som hjelper deg mot å stirre for mye på dataen. Få tak i et beskyttelsesfilter og spar øynene dine for skader.

Pop up-pause
Det nytter ikke å sitte flere timer i strekk på en data og få vondt i hodet eller øynene. Ta pauser og strekk kroppen. Et smart tips er å laste ned et program fra www.stretchbreak.com, hvor en side popper opp på skjermen din hvert 30 minutt og viser strekkøvelser for kroppen og øynene.

Fjern varmen
De fleste bærbar PC-er blir veldig varme etter kort tid. Men nå trenger du ikke lenger å ha lap top-en på fanget og føle den stekende varmen krype inn i kroppen. Har du ikke hørt om en avkjølingsmatte for PC-en din, da er det på tide å skaffe seg en. Med denne matten kan du legge PC-en hvor som helst, uten at den blir overopphetet. Noen mener også at en PC kan vare lengre på denne måten.

Skån ryggen din
Reiser man mye i hverdagen, må man ha den riktige sekken til å bære lap- toppen. Du trenger ikke å ha flere kilo på ryggen når du er ute og reise, skaff deg en trillebag! Med en bag som har hjul, skåner du ryggen din for overbelastning og stivhet. Sjekk for eksempel ut www.kensington.com for trillebager.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere