*Nettavisen* Nyheter.

Dette gleder vi oss til i 2008

Hundrevis av gode spill vil bli sluppet i 2008. Her er det beste av det beste.

06.11.09 11:25

(Spillmagasinet): 2007 har vært det beste spillåret på lenge, endelig kom alle de kvalitetsspillene vi har spådd omtrent siden Xbox 360 ble lansert i november 2005.

Men er festen over? Lite tyder på det. Da Spillmagasinet satt seg ned for å avgjøre hvilke spill vi gleder oss mest til i 2008 steg tallet på titler faretruende raskt mot hundre.

Vi bestemte oss snart for å være veldig selektive og begrense oss til 25 titler. Dermed finner du bare kremen av spill i oversikten under. Og det er bare de spillene vi vet om, regn med flere annonseringer om kommende stortitler utover året.

Vi kan med andre ord se frem mot godt over to gode spill i måneden i gjennomsnitt. «Godt nyttår» er ikke bare en kliskje for gamere i 2008. Her er Spillmagasinets favoritter i året som kommer.

Age of Conan

Sjanger: MMORPG
Format: PC
Slippes: 25. mars.
Offisiell nettside: www.ageofconan.com

Norskutviklede «Age of Conan: Hyborian Adventures» har blitt utsatt og utsatt, men den 25. mars ser det endelig ut til at det gigantiske rollespillet ser dagens lys. Spillet har allerede mottatt en rekke priser fra anerkjente publikasjoner, og vi gleder oss til nedslaktingen av våre medspillere. Spillet må konkurrere mot den neste utvidelsen av «World of Warcraft», men vi krysser fingrene for at spillet er bra og at de klarer brasene.

Gran Turismo 5

Sjanger: Bilspill, simulator
Format: PS3
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.gran-turismo.com

I motsetning til hva coverbildet på høyre side antyder er det ikke «Prologue», men hovedspillet «GT 5» vi virkelig gleder oss til. Selv om smakebiten «Prologue» sikkert blir bra nok, er det fremdeles bare en smakebit. Slippdatoen for spillet er fremdeles i det blå, men vi regner med at det kommer i år. Med så mye sterk konkurranse på markedet håper vi at utviklerne klarer å implementere alt det vi virkelig vil ha en nådeløs simulator. Skademotor for eksempel ...

Far Cry 2

Sjanger: Skytespill
Format: PC, PS3, Xbox 360
Slippes: 28. mars
Offisiell nettside: www.farcrygame.com

Spillmagasinet tok en tur til kalde Montreal i Kanada for å se nærmere på «Far Cry 2», og vi kan bare si: Gled dere, det gjør i alle fall vi!

Battlefield: Bad Company

Sjanger: Skytespill
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: 27. mars
Offisiell nettside: battlefield.com/badcompany

De slemme guttene skal få spillernes sympati i «Bad Company» og ifølge utviklerne er verden denne gangen helt åpen og mulig å ødelegge. Omtrent slik vi har hørt de siste tre årene. Men denne gangen er det sant, altså ... Spillet ser unektelig morsomt ut, og «Battlefield»-serien leverer vanligvis varene.

Burnout Paradise

Sjanger: Bilspill
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: 22. januar
Offisiell nettside: www.burnout.ea.com

«Burnout», ja ... Spillmagasinet har brukt noen timer på «Paradise»allerede, og vi trenger ærlig talt å bli litt mer overbevist når det gjelder kvaliteten på dette spillet. Men «Burnout» er jo «Burnout» og vi har all tro på at det blir moro. Vi er bare usikre på om det blir hylende festlig.

Brutal Legend

Sjanger: Action
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.brutallegendgame.com

Tim Schafers nye spill handler om scenearbeideren Eddie Riggs som reiser tilbake i tiden for å finne den egentlige meningen med hans eksistens. Her samler han sammen en brutal hær og legger ut på «The Tour of Destruction». Kan det bli bedre?

Alan Wake

Sjanger: Actioneventyr
Format: PC, Xbox 360
Slippes: 31. oktober
Offisiell nettside: www.alanwake.com

Mystiske «Alan Wake» utvikles av finnene som står bak «Max Payne»-spillene, og dermed gleder vi oss veldig. I alle fall om det henter frem noe av det vi fikk med det første «Payne»-spillet. I dette spillet blir angivelig forfatterens Wake skumle trhillerfortellinger til virkelighet. Oooo, skummelt.

Devil May Cry 4

Sjanger: Actioneventyr
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: 8. februar
Offisiell nettside: devilmaycry.com

I det fjerde spillet i serien gjør utviklerne en liten vri og du spiller ikke lenger Dante, men dødbringeren Nero med sin heftige «Devil Bringer»-arm. Ny spillmekanikk skal dessuten løfte spillet til nye høyder. Vi krysser fingrene for siste bidrag i den klassiske serien.

Final Fantasy XIII

Sjanger: Rollespill
Format: PS3
Slippes: N/A
Offisiell nettside: N/A

«Final Fansty XIII» er det nyeste spillet i en av tidenes mest kjente spillserier, og hvis det tar like mange steg fremover som forgjengeren har alle rollespillfans noe å glede seg til. Japanske Square Enix lover oss blant annet et splitter nytt kampsystem og en kjempespennende historie, i tillegg til en grafikk vi aldri har sett maken til.

GoW: Chains of Olympus

Sjanger: Actioneventyr
Format: PSP
Slippes: 1. kvartal 2008
Offisiell nettside: wwws.chainsofolympus.com

«Chains of Olympus» er et spill vi virkelig gleder oss til. Eventyrene med Kratos har hittil holdt høyt nivå, og vi regner med at PSP-versjonen vil leverere varene. Videoer og skjermbilder ser lovende ut og dessuten er kontrolloppsettet blant de få som automatisk vil passe til PSP. Vi krysser fingrene.

Borderlands

Sjanger: Skytespill
Format: PC, PS3 og Xbox 360
Slippes: 4. kvartal 2008
Offisiell nettside: www.borderlandsthegame.com

"Greia" med «Borderlands» er at spillet bygger på samarabeid (co-op) som det sentrale elementet i spillet. Flere spillere skal kunne dele den samme spillopplevelsen på nett, lover utviklerne. Du kan også hoppe inn og ut av venners spill når du vil. Spillet har en normal enspillerkampanje, og grafikkmessig ser «Borderland» ut til å riste rockefoten skikkelig.

Resistance 2

Sjanger: Skytespill
Format: PS3
Slippes: 4. kvartal 2008
Offisiell nettside: N/A

Oppfølgeren til «Resistance: Fall of Man» ble avslørt i det amerikanske spillbladet Gameinformer i januar og lover gull og grønne skoger. Spillet skal ha to enspillerkampanjer, støtte for opp til åtte personer co-op over nett samt egen onlinemodus for opp til 60 spillere samtidig. Spillere kan også glede seg til flere nye spillmoduser og nye kjøretøy.

Halo Wars

Sjanger: Strategi
Format: Xbox 360
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.halowars.com

«Halo Wars» er et strategispill basert lagt til det kjente «Halo»-universet. Det er lite vi har hørt fra utviklerne Ensemble Studios etter at spillet først ble annonsert. Spillet er lagt til tiden før det første «Halo»-spillet, da menneskene først møtte fienden, Covenant. Ensemble hevder dessuten å ha løst et tradisjonell kinkig kontrollsystem i strategispill når en ikke har en mus tilgjengelig.

Ninja Gaiden 2

Sjanger: Slåssespill
Format: Xbox 360
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.xbox.com

Andre kapittel i «Ninja Gaiden» later til å bli et voldsomt blodig et og kan bare oppleves på Xbox 360 ettersom selskapet har undertegnet avtale om eksklusivitet. Spillet har fått en helt ny spillmotor og skal være noe lettere å håndtere Ryu Hayabusa mens du slakter ned for fote med diverse ninjavåpen. Herlig!

Resident Evil 5

Sjanger: Actionthriller
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.residentevil.com

«Resident Evil 4» har i flere omganger blitt hedret som blant de aller beste spillene du får tak i, uansett format. Det er derfor vanskelig å skjule begeistringen når vi tenker på oppfølgeren som, etter bildene å bedømme, foregår et sted i Afrika. Detaljene rundt spillet er fremdeles få, men dermed lettere å glede seg langt utover realistiske rammer.

Star Wars: The Force Unleashed

Sjanger: Action
Format: PS2, PSP, DS, Xbox 360, PS3, Wii
Slippes: 11. april 2008
Offisiell nettside: LucasArts.com

Utforsk den mørke siden som Darth Vaders hemmelige lærling i «The Force Unleashed». Spillet er lagt til perioden mellom den tredje og fjerde episoden du kanskje har sett på kino, og du skal jakte på jedier og utvikle dine fire, fete superkrefter. «Don't underestimate the power of the Dark Side!».

Indiana Jones

Sjanger: Actioneventyr
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: TBA
Offisiell nettside: LucasArts.com

Indy er tilbake på det store lerretet, og ikke uventet dukker det opp et spill også. Vanligvis ville et slikt spill havnet langt oppe på listen over spill vi ikke gleder oss til, men denne tittelen er utviklet av LucasArts selv, og dermed har vi større forhåpninger. George Lucas selv har skrevet manus, ny teknologi ikke minst et godt førsteinntrykk gir spillet en plass på denne oversikten. Vi lover samtidig å være de første til å slakte spillet på det verste dersom det ikke svarer til forventningene. Vi gleder oss uansett ...

Splinter Cell Conviction

Sjanger: Taktisk skytespill
Format: PC, Xbox 360
Slippes: 1. kvartal 2008
Offisiell nettside: www.splintercell.com

«Splinter Cell» har tatt Spillmagasinets hjerte med storm, og vi har all tro på «Conviction» hvor helten Sam Fisher er på rømmen. Eller er han ..? Vi har sett spillet i aksjon en rekke ganger, og stemning, grafikk og fysikk ser ut til å sy spillet sammen til nye, minneverdige spillopplevelser.

Starcraft II

Sjanger: Strategi
Format: PC/Mac
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.starcraft2.com

«Starcraft» er blant de aller største strategispillene vi har og i år er det igjen duket for harde kamper mellom rasene Protoss, Terran og Zerg. Denne gangen vil rasene skille seg mer fra hverandre, spillet bygges på en spesialtilpasset 3D-grafikkmotor og Blizzard lover en «unik enspillerkampanje» samt en ny og rask flerspiller via Blizzards online spilltjeneste Battle.net. Spillet kommer også med verktøy for å snekre egne brett.

Spore

Sjanger: Strategi/Simulator
Format: PC, DS
Slippes: 20. juni 2008.
Offisiell nettside: www.spore.com

Bak «Spore» finner vi selveste Will Wright, mannen bak «The Sims», og til sammenlikning blir den verdensom- spennende hverdagssimulatoren for et hobbyprosjekt å regne. I «Spore» starter du som en mikrobe og kan utvikle deg videre til intergalaktiske sivilisasjoner - både snille og slemme. Bør bli bra, veldig bra! Eventuelt dørgende kjedelig. Uansett gleder vi oss til å finne det ut.

Prototype

Sjanger: Action
Format: PC, PS3, Xbox 360
Slippes: 2. kvartal 2008
Offisiell nettside: www.prototypegame.com

Da Spillmagasinet så dette spillet for første gang under Games Convention i august 2007 ble vi nærmest blåst over ende. Det så grisefett ut! Og hva vi har sett av skjermbilder og videoer siden har ikke minket apetitten på dette voldsomme actionspillet hvor du spiller et genmanipulert «monster» av en slåsskjempe i en stor åpen spillverden. De taktiske elementene i spillet - hvor du arver egenskapene til de personen du fortærer - bør også dra spillet til et nytt nivå med tanke på spillbarhet.

Killzone 2

Sjanger: Skytespill
Format: PS3
Slippes: TBA
Offisiell nettside: www.killzone.com

Etter alle de avkreftede ryktene rundt dette spillet er det nesten flaut å sette det på listen over de heiteste spillene i 2008, men vi må bare innrømme at spillet ser utrolig bra ut, utviklerne virker så ærlige som vi får dem. Grafikken, fysikken og tempoet i «Killzone 2» er mildt sagt heftig og dersom den endelige versjonen klarer å leve opp til forventingene, har vi en sterk kanditat til «årets spill».

Fallout 3

Sjanger: Rollespill
Format: PC, PS3, Xbox 360
Slippes: 28. november 2008
Offisiell nettside: fallout.bethsoft.com

Hvis du spør en PC-spiller om hva han synes om rollespillet «Fallout», er sannsynligheten stor for at du blir servert en lang tale proppfull med superlativer. Riktignok er det ikke samme selskapet som står bak «Fallout 3», men Bethesda lover oss en post-apokalyptisk spillverden full av muligheter, utfordringer, oppgaver og smarte beist. Bethesda er for øvrig selskapet bak kanonspillet «The Elder Scrolls IV: Oblivion», så utviklerbyttet kommer antakeligvis ikke til å ha noe å si på kvaliten.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Sjanger: Action
Format: PS3
Slippes: 18. april 2008
Offisiell nettside: www.konami.jp

«Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots» (puh) skulle egentlig slippes i 2007, men ble utsatt til i år. Det er vi jo litt glade for nå. Men en slående grafikk og en tilsynelatende enorm dybde lover «MGS4» (mye enklere) til å bli et av årets virkelig store spillopplevelser. Nok en gang er det spillkjendisen Hideo Kojima som står bak spillet, og han bør servere et eventyr vi vil huske lenge. Kojima har uttalt at dette blir det aller siste spillet i serien. Det har han imidlertid sagt før uten å holde ord, så vi får krysse fingerene for nok en bløff.

Grand Theft Auto IV

Sjanger: Action
Format: PS3, Xbox 360
Slippes: 25. april 2008
Offisiell nettside: www.rockstargames.com/IV

Så er vi fremme ved spillet vi i Spillmagasinet gleder oss aller mest til, «Grand Theft Auto IV». Hva er det egentlig med dette spillet som gjør det så fantastisk spillbart, gledelig og underholdende? Vi tror det er ekte kjærlighet. Kjærlighet for det produktet folkene bak det lager. Helt siden starten har serien vært så gjennomført som vi får det, og det ser ikke ut til at vi blir behandlet noe dårligere denne gangen. Trailerne om øst-europeeren som vil følge den amerikanske drømmen bærer i seg filmkvaliteter og det er nesten så vi knapt klarer å vente på å få se handlingen utfolde seg gjennom spillkontrollerne. Ja, også er det all skytingen, slåssingen, kjøringen, flyvingen og ikke minst eksplosjonene da. Dette er vel en av årets beste grunner til å skaffe seg en PS3 eller Xbox 360.

Les mer om detaljene i «Grand Theft Auto IV» her.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.