Gå til sidens hovedinnhold

Dette glemmer vi igjen på Gardermoen

Penger, ipader og sexleketøy blir liggende igjen på Gardermoen når vi reiser.

(rb.no): De ansatte på Gardermoen har hendene fulle av gjenglemte eiendeler i sommermånedene, og det er iPader som øker mest.

- Vi ser en klar økning i antallet iPader og lesebrett som leveres inn. Det har tatt over for bærbare datamaskiner, som vi så mer av før, sier Giri Neelakandan på hittegodsavdelingen på Gardermoen til Romerikes Blad.

I sommermånedene mottar de rundt 400 telefonsamtaler hver dag fra reisende som har mistet eiedelene sine.

- Det er mange som er fortvilet, men når vi kan fortelle at vi har funnet kosebamsen eller mobiltelefonen deres så snur det som regel til glede, sier Neelakandan.

Sikkerhetskontrollen utsatt
Det er de ansatte på Gardermoen som leverer inn det meste av det som havner på hittegodssentralen.

Ofte er det vaskepersonell på flyene eller i terminalbygget som finner gjenglemte eiendeler. Og ifølge Neelakandan er sikkerhetskontrollen ikke noe unntak.

- Der får vi inn veldig mye. Det kan henge sammen med at man blir adskilt fra tingene sine og kanskje har dårlig tid. Da er det lett å løpe fra et belte eller en lommebok, sier han.

Kan bli destruert
Og hvis du er så uheldig at du mister noe, må du ikke vente for lenge med å ta kontakt med gjengen på hittegodsavdelingen.

- Vi oppbevarer alt på Gardermoen i én måned før vi sender det til et lager vi deler med politiet. Der blir det liggende i to måneder før det enten destrueres eller auksjoneres bort, sier han.

Sexleketøy og hvalbein
Av gjenstandene som blir registrert i systemet på hittegodsavdelingen, dukker det fra tid til annen opp ting utenom det vanlige. De ansatte kan fortelle om alt fra gjenglemte proteser til hvalbein.

- Jeg har sett så mye rart at jeg sjeldent blir overrasket, men en gang fikk vi inn en koffert som viste seg å inneholde en urne. Det var litt spesielt, sier Steinar Lund i hittegodsavdelingen.

Det hender også at det leveres inn diverse leketøy for voksne, men ifølge Neelakandan er oppklaringsprosenten her lav.

- Det er sjeldent det er noen som kommer for å hente slike ting, sier han muntert.

Les flere saker hos Romerikes Blad

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken