*Nettavisen* Nyheter.

Dette har blitt en bestselger

Bullet Blocker skuddsikre ryggsekker Foto: (Faksimile)

De er rosa og blå, har bilder av tegneseriefiguerer, og kan motstå en kule.

20.12.12 09:05

Washington (NTB-AFP): Etter massakren i Newtown har salget av skuddsikre ransler til amerikanske skolebarn økt kraftig. Bekymrede foreldre håper ranselen skal beskytte barna sine om en ny skyteepisode inntreffer.

Flere selskaper lager skuddsikre ransler, blant dem er selskapet Bullet Blocker. Prisen for en vanlig skuddsikker skolesekk er rundt 250 til 300 dollar.

Selskapet Amendment II, et navn som spiller på det andre grunnlovstillegget om retten til å bære våpen, selger de skuddsikre ranslene for 300 dollar.

I ryggen

Gutte-ranslene har bilder av superhelter på. Jentenes den lille havfruen.

- Sydd inn i ryggen på ranselen, kan man alltid være trygg på at man ikke har glemt beskyttelsen hjemme, og at barnet er beskyttet om det utenkelige skulle skje, sier sjef for selskapet, Richard Craig.

- Dette er en fryktelig ting. Man skulle ikke tro at barna trengte dette. Men etter Newtown-tragedien har vi solgt ti ganger så mye som vanlig.

Som en bok
Selskapet lager også rimeligere skuddsikre plater man kan legge ned i en vanlig ransel. Det gjør også selskapet BulletBlocker.

- Den er lett og enkel å bruke. Like stor som en bok, sier visepresident i selskapet, Elmar Uy.

- Vi garanterer ingenting. Men det er betryggende for foreldrene.

Siden 20 barn og sju voksne ble skutt og drept i Newtown fredag har salget hans økt med 40 prosent.

Verdt 229 dollar
- Spørsmålet er, synes du livet ditt er verdt 229 dollar. De fleste som tenker seg om svarer ja på det, sier Denvin Standard i Black Dragon Tactical, som selger 30 beskyttelsesskjold om dagen.

- Om du har bil, tegner du bilforsikring. Et hus, innboforsikring. Dette er et lite sikkerhetsteppe. Det veier nesten ingenting. Men det er alltid der, i tilfelle du er på feil sted til feil tid en dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.