Gå til sidens hovedinnhold

Dette har de tjent

Du må ha tjent minimum 45 millioner dollar for å komme på denne listen.

(SIDE2): Det holder ikke med femten minutters berømmelse for å bli underholdningsbransjens best betalte kvinne.

Se stor bildespesial nederst i saken

For å komme på denne listen, som er utarbeidet av Forbes, må man ha hatt en lang og lukrativ karriere. Og selv ikke det garanterer deg en plass.

Her er de kvinnene som har tjent best i underholdningsbransjen, samt en oversikt over hvor mye de har tjent gjennom sin karriere.

1. Oprah Winfrey
Ca. 7, 5 milliarder kroner
Oprah (52) vokste opp under beskjedne kår i Mississippi, men i dag er hun den best betalte kvinnen i underholdningsindustrien. Hun er også den eneste mørkhudede kvinnelige billionæren. Hun tjente omkring 10 millioner kroner da hun på slutten av 1980-tallet debuterte som talkshowvert. I dag tjener hun omkring 1000 millioner kroner årlig.

2. J.K. Rowling
Ca. 5 milliarder kroner
Trebarnsmoren J.K. Rowling (40) har hatt enorm suksess med «Harry potter»-bøkene. Rowling tjener gode penger både på salg av bøker og inntekter fra filmene, om «Harry Potter», samt «Harry Potter»-effekter.

3. Martha Stewart
ca 3200 millioner kroner
Mesteparten av Stewarts (64) formue ligger i aksjer fra hennes selskap, «Martha Stewart Living Omnimedia». I 2006 hadde «Martha Stewart Everyday» inntekter for 1 billioner dollar. Stewart har mange jern i ilden. Hun jobber blant annet med et TV-show, et magasin, med bøker, utstyr til huset og en radio kanal. Hun har sonet fem måneder i fengsel grunnet innsidehandel, noe som førte til at hun mistet sjefstittelen i selskapet sitt.

4. Madonna
Ca 1200 millioner kroner
Madonna (48) kunne, som mange andre stjerner fra 80-tallet, ha forsvunnet fra rampelyset. Dette skjedde ikke. Madonna greide å tiltrekke seg både media og publikums oppmerksomhet den dag i dag. Selv om platene hennes ikke selger like bra som før, setter hun stadig publikumsrekorder når hun holder konserter.

5. Céline Dion
Ca 1250 millioner kroner
Den kanadiske stjernens femårige lange show, på Caesars Palace i Las Vegas, har gjort henne til en svært rik kvinne. Dion (38) har solgt omkring 140 millioner album. Superhiten «My heart will go on», som ble kjent gjennom blockbuster-filmen «Titanic», solgte alene over 15 millioner kopier.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

6. Mariah Carey
ca 1100 millioner kroner
Careys (36) karriere eksploderte da hun i 1990 ga ut sitt første album. Karrieren ble noe satt tilbake da hun i 2001 lanserte filmen og albumet «Glitter», hvorav filmen skulle være en halvveis biografi. Men Carey gjorde comeback i 2005 med bestselgeren «The Emancipation of Mimi». Til nå har hun solgt omkring 160 millioner album.

7. Janet Jackson
Ca 750 millioner kroner
Som den yngste av Jackson klanen, har Janet (40) alltid fått mye oppmerksomhet. Men det var først da hun i 1986 ga ut albumet «Control» at hun fikk oppmerksomheten alene. Siden da har hun solgt over 50 millioner album, og har hatt hele 10 nummer èn singler på Billboards Hot 100. Hennes siste album «20 Y.O.» har ikke gitt henne noen førsteplasser, men dette er nok ikke det siste vi har sett av Michaels lillesøster uansett.

8. Julia Roberts
Ca 700 millioner kroner
Roberts (39) er historiens best betalte skuespillerinne. Hennes gjennombrudd kom i filmen «Pretty Woman», hvor Roberts spiller en prostituert med et hjerte av gull. Hun var den første skuespillerinnen som fikk 20 millioner per film hun spilte i, noe som allerede var standard for mannlige skuespillere.

9. Jennifer Lopez
Ca 550 millioner kroner
Den tidligere danseren fra Bronx har gjort det stort både på film og med musikk. Hun krever 15 millioner dollar og oppover per film, men har den siste tiden godtatt lavere betaling for å gjøre roller hun virkelig ønsker å gjøre. Lopezs (38) siste album «Rebirth», som kom ut i 2005, solgte ikke særlig bra. Lopez har sin egen kleskolleksjon, parfymeserie, restaurant og et eget reality show på MTV.

10. Jennifer Aniston
Ca 550 millioner kroner
Aniston (38) tjente gode penger som skuespiller i TV-serien «Friends». Hun, i likhet med de andre vennene, fikk 1 million dollar per episode, de siste årene serien gikk. Hun har også hatt en suksessfull filmkarriere.

Her er flere rike kvinner i underholdningsbransjen:

11. Mary Kate og Ashely Olsen (20) - ca kr 500 millioner
12. Britney Spears (25) - ca kr 500 millioner
13. Judith Sheindling (64) - ca kr 575 millioner
14. Sandra Bullock (42) - ca kr 575 millioner
15. Cameron Diaz (34) - ca kr 370 millioner
16. Gisele Bundchen (26) - ca kr 350 millioner
17. Ellen DeGeneres (48) - ca kr 325 millioner
18. Nicole Kidman (39) - ca kr 300 millioner
19. Christina Aguilera (26) - ca kr 300 millioner
20. Renée Zellweger (37) - ca kr 225 millioner

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!
Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene