RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette har ikke skjedd på tusen år

(Privat)
Sist oppdatert:
Villsvin skutt rett utenfor Oslo.

AURSKOG (Indre.no): Olav Sletner fra Aurskog har skutt det første villsvinet i Aurskog-Høland på mer enn 1000 år.

- Ja, det kan du fastslå. Villsvinet forsvant fra norsk fauna for mer enn 1000 år siden, forteller villsvinekspert Olav Haaverstad hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Det var tirsdag kveld Olav Sletner, som bor like ved den tidligere Think-fabrikken i Aurskog, satte seg til med rifla. Dagen før hadde han observert villsvinet på jordet.

- Jeg har en fôringsplass for rådyr hvor det ligger et par tonn gulrøtter. Der så jeg villsvinet mandag kveld. Jeg bestemte meg for å felle dyret, men gjorde en generaltabbe på vei ut da jeg slo børsa i veggen på stabburet. Da stakk villsvinet avgårde, forteller Olav Sletner til Indre.no.

Kom tilbake

Den erfarne jegeren tenkte at villsvinet sikkert ville komme tilbake. Gulrøttene ville være fristende på ny.

- Jeg fikk rett. Ved 18.30-tiden dukket grisen opp. Først ble den skremt av noen rådyr og trakk seg unna, men den kom til matfatet kort tid etterpå, sier skytteren.

Fra 125-130 meters hold senket Sletner villsvinet, som løp om lag 30 meter videre før det falt til bakken.

- Villsvinet veide 93 kilo med skinn. Jeg har tidligere skutt villsvin i Sverige, men dette er det største jeg har felt, forteller jegeren.

Nyheten spredde seg raskt i jegermiljøet i Aurskog i går kveld. Låven på Berger fylte seg raskt opp av skuelystne.

- Det er veldig spesielt. Jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle skyte et villsvin her på gården. Samtidig er det ikke overraskende at et villsvin felles i Aurskog-Høland. Det har blitt gjort mange observasjoner den siste tiden, opplyser Sletner.

Grillmat og veggpryd

- Hva skjer med dyret?

- Villsvinkjøtt smaker veldig godt. Nå har jeg masse god grillmat til sommeren. Dyret skal stoppes ut. Det er flådd og klargjort for å sendes til en taksidermist. Jeg tror kanskje jeg må rydde vekk bryllupsbildet for å få plass til villsvinet på veggen, sier Sletner og ler.

I Norge er det jakttid på villsvin hele året, men sugge som har unger er fredet.

- Jeg dobbeltsjekket dette før jeg skjøt. Jeg var helt sikker på at det var en galte. Det så jeg på kroppsfasongen, forteller Olav Sletner.

Denne saken er levert av Indre.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere