Dette har tatt fyr på Facebook

Småbarnsforeldre tar ikke nok hensyn i det offentlige rom skrev Elisabeth Norheim - og satte sinnene i kok.

15.10.12 18:14

(SIDE2):Jeg er glad i unger, men ikke hvem som helst sine unger. KUN min egen og vennene mine sine (med unntak av et par småjævler). De andre ungene er more or less kun en pain in the ass. Eller retterer sagt – foreldrene er irriterende. Jævlig irriterende. Hvorfor ? Fordi dere tror at dere eier det offentlige rom og at alle andre er like interessert i ungen din som du og morra di, skriver Nettavisen-bloggeren Norheim innledningsvis i blogginnlegget sitt, før hun tok for seg seks punkter til med absolutte IKKE-ting på småbarnslista.

Les hele innlegget her: Småbarnsforeldre må slutte å plage folk

Blogginnlegget til Norheim er «Lika» over 5000 ganger på Facebook på en dag, og svært mange har reagert i form av kommentarer under bloggen.

Se hvem som tror hun eier mathallen... hvis du er allergisk mot folk generelt og barn spesielt burde vel DU oppsøke Nordmarka. De allerfleste barn og deres foreldre gjør faktisk ingenting galt mesteparten av tiden, og at du ikke vil tolerere deres tilstedeværelse sier ganske mye om din navlebeskuende egoisme, skriver Ingo Matzat i en kommentar.

Å faen, er det du Elisabeth som regjerer i det offentlige rom. Sorry, var ikke klar over det. Kunne du være snill og f.eks poste et innlegg her når det er greit at vi småbarnsforeldre tar med avskummet/avkommet til Oslo. På forhånd takk, skriver Geir Burum.

Norheim som selv er mor, får beskjeder både om å fjerne seg fra Facebook og at folk synes synd på både henne og hennes barn.

Skaff deg et liv menneske. Makan til patetiskt innlegg. Det er våre barn vi skal sende videre i livet, jeg synes oppriktig synd på deg og din unge!!! Helt utrolig hvordan du kan vise en slik holdning. Bli voksen og kom deg vekk fra face!, skriver Jan Rune Antonsen.

Mange er også helt enige med Norheim i det hun skriver, og det er tydelig at det er på de mest urbane stedene irritasjonen mot småbarnsforeldre oppstår.

Så enig, så enig: Har forundret meg I mange år at folk drasser med seg unga på søndagstur ned til byen for å innta søndagsmiddagen på restaurant there unga får proppa I seg pølse med pomfritt og en haug med ketsjup (barnemenyene er ikke akkurat egna for sunt kosthold). Etter en ca fem minutter med inntak av møkkamat, etter litt sutring og rastløshet må unga løpe litt rundt bordene for å få utløp for sin frustrasjon. Herregudlurvandemeg, TA MED UNGA I SKAUEN, OG LA UNGA FÅ EN HJEMLAGA SØNDAGSMIDDAG! Så kan vi andre kose vårs I asfaltjungelen:)))), skriver Heidi Hægdahl.

Ja mye sant her. Noen foreldre oppfører seg også som om de er de første som har produsert et avkom I hele menneskehetens historie. Dette til tross for at stort sett enhver idiot klarer det samme. Og som godt voksen: Ikke spør meg om jeg har lyst til og skifte bleie på ungen din. Dette er nemlig ikke kos... er ferdig med bæsjebleier ihvertfall fram til det kommer barnebarn, skriver Linda Lund.

Hun får for øvrig kjapt svar av blogger Norheim som i tillegg til å skru opp tempen hos leserne, holder de varme i trøya med en rekke kommentarer under sin egen blogg.

Folk er ravende gal hvis de tror vi vil skifte bleier på ungene deres. Kun ETT unntak - hvis vi er barnevakt, men selv da er det en fordel at ungene holder seg til de kommer hjem, skriver Elisabeth Norheim som svar til Lund.

Les hele innlegget her: Småbarnsforeldre må slutte å plage folk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.