*Nettavisen* Nyheter.

Dette hjelper mot fyllesyke

Foto: Crestock

Dette grønne vidunderet skal feie alkoholgiften ut av kroppen din dagen derpå.

(SIDE2): Masse vann og mye hvile hjelper nok litt etter en våt kveld, men istedenfor å gjøre vondt verre med fet og salt mat kan du prøve å spise asparges dagen derpå.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Beskytter og lindrer
En ny studie viser at aminosyrene og mineralene som finnes i asparges kan lindre fyllesyke og beskytte cellene i leveren mot alkoholens giftstoffer, det skriver Marie Claire.

Gode resultater
Forskere ved «the Institute of Medical Science» og «Jeju National University» I Sør-Korea har analysert effektene ekstrakter fra aspargesskudd og – blader kan ha på leverceller fra mennesker og rotter.

- Cellulær giftighet ble betraktelig redusert og lindret når den ble behandlet med ekstrakter fra aspargesblader og aspargesskudd, sier forsker B.Y. Kim i en pressemelding fra «the Institute of Food Technologists».

- Disse resultatene viser hvordan de biologiske funksjonene i asparges kan hjelpe til med å lindre fyllesyke og beskytte leverceller.

Kilde til sunnhet
Grønnsaken spises verden over og har lenge blitt benyttet for å forebygge kreft, soppinfeksjoner og betennelser, samt at den har en vanndrivende effekt som er gunstig for urinveiene. Asparges er også en god kilde til folinsyre, kalium, vitamin B6, vitamin A og C samt vitamin B1.

Hodepine og leverskader
Over tid kan overdrevent alkoholinntak føre til oksydativt stress, som igjen kan føre til leverskader. Hodepine, svimmelhet, diaré og tørste kan vise seg som symptomer.

Mer helse? Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag