RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette hjemmet er egentlig fire ganger så stort

Foto: Theo Cohen (YO Homes)
Sist oppdatert:
Se de utrolige løsningene for framtidens bolig.

Hadde du klart å skvise inn et master-soverom, et mindre soverom, en sittegruppe, kino, spisestue, kontor, stort kjøkken, bad, festrom og vinkjeller inn på en leilighet på 80 kvadratmeter? Ikke?

Det har den britiske forretningsmannen og innovatør Simon Woodroffe greid, ifølge The Daily Mail.

Med protomodellen av YO Home, som har funnet nye måter å spare plass på i hus og leiligheter, kan oppfinneren ha revolusjonert fremtidens leiligheter, og kanskje bidratt til mindre boligpress i storbyene.

Mest lest i Nettavisen:

Se videoreportasje nederst i saken.

I den britiske utgaven av «Skaperen» deltok Simon Woodroffe (60). Han bor selv i en båt på Themsen i London, og har dermed erfaring med å finne hendige løsninger for å slippe å la seg begrense av lite plass.

- De mekaniske delene i denne leiligheten er like diversifiserte som i produksjonen av yachter eller biler og det mekaniske er som i en sceneproduksjon. Vi kan transformere 80 kvadratmeter til et mye større hjem, sier han til avisen.

Med sin patenterte oppfinnelse Yo! Home, relanserer han den tradisjonelle boligen med innovative og uventede løsninger, som det har tatt ham syv år å utvikle.

For eksempel kan du trykke på en knapp for å heise ned soverommet som er gjemt i taket, eller heise spisestubordet opp fra gulvet. Inni veggen, bak skyvedørene skjuler det seg et kjøkken, og under dusjen er det en herlig jacuzzi.

Slikt er plassbesparende. Prototypen på et Yo!-hjem, er bare på 80 kvadratmeter, men inneholder like mye boareal og løsninger som tilsvarer en bolig på 320 kvadrat, fire ganger så stort.

Designet er veldig futiristisk, men det er også løsningene. Woodroffe sier at han er inspirert av japanske løsninger, som blant annet innebærer å finne mange ulike måter å bruke det samme rommet på, for eksempel er spisestuen et bord med en ryggstøtte som stiger opp av gulvet, og du blir sittende å dingle med beina ned under gulvet, slik som på en eksklusiv japansk restaurant.

Ifølge skaperen selv er de avanserte motoriserte løsningene tilpasset menigmann, slik at den er familievennlig og du kan bo i leiligheten uten å måtte lese bruksanvisninger annenhver dag.

Han vil ikke avsløre hva prisen på et slikt hjem kommer til å bli, men han understreker at det ikke kommer til å bli så dyrt at kundene like gjerne bare kan kjøpe seg et større hjem.

Trykker du på en knapp, kan hjemmekinoen bli til....

Dette ser ut som en ganske vanlig skrivepult....

Eller

Se en videoreportasje fra boligen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere