*Nettavisen* Nyheter.

Dette irriterer oss mest på flyreise

Foto: Ingram Publishing (Thinkstock)

Nei, det er faktisk ikke forsinkelser...

05.10.12 17:30

Hva syns du er verst - at flyet er forsinket eller at du får en irriterende person i nabosetet?

Nordmenn generelt mener det siste, ifølge en undersøkelse gjort av British Airways. Og de får også støtte fra svenske og danske passasjerer, som er enige om det største irritasjonsmomentet når man skal ut og fly.

- Det er jo mennesker vi flyr med, og derfor kan det noen ganger oppstå irritasjoner mellom sidemenn på flyet. Vi har også opplevd at noen passasjerer syntes det er veldig ubehagelig å skulle si fra dersom sidemannen for eksempel tar for mye plass. Det kan resultere i at man får en dårlig flyopplevelse, sier Peter Rasmussen, sjef for British Airways i Nord-Europa.

Han har dog et råd å komme med, og det innebærer ikke å kjefte på sidepassasjeren.

Mest lest på Nettavisen:

- I slike tilfeller er det derfor vårt råd at man diskret tar kontakt med flypersonalet som i de fleste tilfeller kan hjelpe deg med å finne en ny plass hvor man føler seg tilpass, eller som kan finne en annen løsning på problemet.

Over halvparten av oss vil helst ikke forstyrres under flyreise, og 54 prosent har faktisk med seg en bok i håndbagasjen. Ifølge det britiske flyselskapet kan en av grunnene til dette være at vi gjerne vil gi et signal til sidepassasjeren om at vi heller vil slappe av i fredelige omgivelser enn å kommunisere med en ukjent under flyturen.

- Det er selvfølgelig mange mennesker som sitter og hyggesnakker under våre reiser. Men vi opplever også at mange av våre passasjerer i virkeligheten foretrekker å være for seg selv og slappe av med en bok, magasin eller avis som er tilgjengelig når man flyr med oss. Mange ser på flyreisen som et frirom hvor man kan få lov til å være seg selv, forteller Rasmussen.

Og, kanskje ikke så veldig overraskende, er det kvinner som irriterer seg mest over sidepassasjeren, og da er det vel i mange tilfeller snakk om en sidemann. To av tre kvinner opplyser at de lar seg irritere av folkene i nabosetene, mens 57 prosent av mennene svarer det samme.

Vi får iallfall håpe at den irriterende sidepassasjeren ikke er ektefellen... (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.