*Nettavisen* Nyheter.

Dette kan du bare glemme!

Foto: Linn Bøhler (Nettavisen)

...i hvert fall fram til St. Hans. Sjekk været hos deg!

06.06.09 19:12

Alle venter på sommeren. Når kan vi bade? Når kan vi grille?

Her kommer.. våren?
Vel, du ser ut til å måtte vente en stund på å få et svar du vil høre.

For meteorologene har ikke spesielt gode nyheter om du håper på et strålende solskinnsvær med temperaturer godt over 20 grader.

- Vi er inne i en kjølig periode, som kan komme til å vare en stund, sier statsmeterolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Kaldt i vannet
Forrige helg var det badevær i Oslo-regionen og soltørste folk var å se overalt. Men nå kan du glemme badebuksa, i hvert fall fram til St. Hans.

- Det har vært en lang periode med en god del kald nordavind. Før vi får et generelt skifte til pålandsvind, kan vi ikke forvente at sjøtemperaturen stiger, sier Johnsen.

Oslo: Sjekk badetemperaturene her!

For sjøvannet er ikke varmt om du prøver deg denne helgen.

- Det som gjør sjøen kald er at overflatevannet går ut i fjorden, mens bunnvannet går opp mot strendene. Bunnvannet er betraktelig kaldere enn overflatevannet, sier Johnsen.

Risikerer snø
Nord for Trondheim har flere steder fortsatt ikke sett særlig mye til våren.

- Det er mulig med snø flere steder, hvor de er rundt 400-500 meter over havet, sier Johnsen.

- Generelt vil Nord-Norge få et variert vær. Det blir brukbart vær flere steder nå i helgen, men det er ikke snakk om noen temperaturer så veldig mye over 10 grader, sier Johnsen.

Vestlandsbefolkningen ser ut til åt rekke det lengste værstrået i denne omgang, men det er heller ikke særlig lukrativt.

- Været ser bedre ut for Vestlandet, men temperaturene vil ikke stige noe særlig, slik at man heller ikke her snakker om noen tropevarme, sier meteorologen.

Rundt 20 grader i øst
Østlandet kan vente seg mer av det samme været man har opplevd denne uken.

- Neste helg får vi nok maksimumstemperaturene for denne perioden, rundt 20 grader. Været er ustabilt og det er flere byger, som vil gi mye lokalt værpreg, sier Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.