RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan du gjøre i vinterferien

Foto: Terje Rakke (Nordic life/Innovation Norway)
Sist oppdatert:
Usikker på hva du skal bruke vinterferien til? Her får du tipsene.

Vinterferien er allerede i gang for mange skoleelever. Fylkene Oslo, Akershus, Hedmark, Telemark, Vestfold, Sør- og Nord-Trøndelag er først ute med ferie.

Men hva skal du gjøre i ferien din?

Gode alpintforhold
Skisteder som Hemsedal, Trysil, Geilo, Sjusjøen melder om meget gode forhold og nysnø for de som ønsker å stå på alpint eller snowboard.

Du kan sjekke forholdene til de fleste skisteder i landet her.

VM på ski
Befinner du deg i nærheten av Oslo i vinterferien er det heteste tipset å ta del i folkefesten som går av stabelen 23. feburar, nemlig Ski-VM i Holmenkollen.

Les også: Dette må du huske under VM

I løpet av 12 dager skal det konkurreres i 21 øvelser og det er fortsatt billetter igjen:

- Det er solgt 225.000 billetter av totalt 300.000 billetter, sier pressekontakt i Ski-VM, Christian Ruscetta til Nettavisen.

Ønsker du ikke å kjøpe billett er det mulighet for å stå ute i løypa og heie fram løperne. Dette er helt gratis. Du kan også ta med teltet ditt ut og overnatte.

Les også: Her er de beste gratisplassene under VM

Ta fram langrennsskiene
Frister en tur på langrennsski mer enn å være VM-publikum eller å stå på alpint er det gode mulighet for å ta en tur ut i Marka. Hyttevert Anne Moe ved Kikutstua i Nordmarka er klar for å ta i mot skiløpere i vinterferien.

- Det er veldig fint skiføre her nå, det har kommet en del nysnø så nå er det gode forhold, sier Moe til Nettavisen.

Kikutstua har åpent fra onsdag til søndag fra klokken 11 til 16.

Meteorologene melder om bra vær de fleste steder, i hvert fall i starten av ferien.

- Det begynner bra på Sør- og Østlandet. En skyet værtype har dominert, men den ser ut til å forsvinne fredag og det blir lettere skydekke og etter hvert oppholdsvær og mye bra vær over hele landsdelen. Unntaket er Sørlandskysten som får et østlig og sørøstlig vindfelt som vil gi mye pålandsvind og litt mer skyet vær med spredte snøbyger, forteller Kristen Myklebust Ravnestad hos StormGeo i Bergen til Nettavisen.

Les også: Slik blir vinterferieværet

Også Midt-norge blir lovet godt vær:

- Det tegner egentlig til å bli bra vær hele veien til Sør-Trøndelag fram til og med helga, kanskje blir det tilskyende på Sørvestlandet mot lørdag, sier meteorologen.

Ta en tur i akebakken
En fin måte å komme seg ut på sammen med barna, er å ta turen ut i akebakken.

Korketrekkeren i Oslo er åpen under vinterferien, med noen unntak i forbindelse med Ski-VM. Det vil være stengt på dagtid 26.2, 27.2, 28.2, 1.3 og 6.3, på grunn av at løypenettet opp til Frognerseteren vil bli brukt under noen av øvelsene. Men på kvelden vil akebakken åpne igjen. I Korketrekkeren kan du også leie kjelke.

Sjekk vinterferieværet der du er her

Hva med en kinotur?
Har du lyst å kose deg inne i vinterferien kan vi anbefale kino.

I Trondheim har de utvidet åpningstidene i forbindelse med vinterferien (fra 19.2-27.2), noe som betyr at du enkelte dager kan se film fra klokka 11.00 (dette gjelder i størst grag barnefilmer).

Ved enkelte av kinoene i Oslo kan du også se film fra klokken 11.00 på formiddagen, både barne- og voksenfilmer.

Ta en tur til svømmehallen
Et annet tips er å dra til svømmehallen. Har du lyst å gå for å svømme i en av hovedstadens svømmehaller har du mange muligheter. Ved Tøyenbadet holder de åpnet fra 07.00 til 19.00 mandager, onsdager og fredager, mens det er åpent fra 10.30 til 19.00 på tirsdager og torsdager. I helgene er det åpent fra 09.00-15.00. Her kan du kose deg i flere bassenger, i tillegg til du finner et eget barnebasseng samt vannrutsjebane og stupetårn.

Få mer informasjon om bademulighetene i Oslo her.

Pirbadet
Befinner du deg i Midt-Norge i vinterferien og ønsker å ta fatt på svømmetakene kan Pirbadet anbefales. Badet er åpnet fra 06.30 - 21.00 mandager, onsdager og fredager. Tirsdag og torsdag kan du dra dit mellom 12.00 og 21.00, mens det i helgene har åpningstid mellom 10.00 og 19.00.

Her kan du lene deg tilbake i boblebadet og med utsikt over Trondheimsfjorden. Du finner også blant annet et barnebasseng, ungdomsbasseng, helsebad og vannrutsjebane i anlegget. Les mer om Pirbadet her.

Fulle fly
Er du en av dem som gjerne skulle dratt til sydligere strøk i vinterferien er du nok for sent ute, men det kan likevel lønne seg å følge med på de ulike reiseoperatørenes nettsider, for det kan komme inn avbestillinger.

- 99 prosent av alle våre reiser i vinterferien er utsolgt. Det er noen plasser ledige til Kanariøyene. Du kan også være heldig å finne en reise hvis du har mulighet til å reise noen dager før eller midt i vinterferien, sa kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena S. Petersson til Nettavisen tidligere denne uka.

Les også: Du er for sent ute

I løpet av vinterferien vil reisegiganten frakte cirka 30.000 nordmenn til sol og varme.

- Følg med på nettet
Hun oppfordrer alle som ønsker å reise i vinterferien, men som ikke har fått seg billett til å følge med på nettsidene deres:

- Det er bare å følge med på nettet om det blir noe ledig. Hvis folk er fleksible og kan dra fra flyplasser som ligger på steder hvor vinterferien er langt til andre uker, er det større sjanse for å finne noe som er ledig, sier hun videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere