RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan du spise

Sist oppdatert:
Her finner du Dr. Lindbergs liste over anbefalte produkter som du lett finner i din egen dagligvarehandel.

Dersom du er opptatt av å spise et balansert kosthold, er det viktig å velge sunne, ferske råvarer. Men vi må alle ty til enklere løsninger innimellom.

Hvilke produkter kan du trygt velge?

Vi gir deg her en oversikt over de vanligste matvaregruppene og hvilke produkter vi i Fedonklubben kan anbefale deg å velge. I tillegg til de du finner omtalt på denne siden, vil det finnes en rekke andre matvarer som er bra. Dette er ment som en liten hjelp på veien og produktutvalget vil stadig oppdateres, så følg med!

Wasa Rugsprø
Et tynt og sprøtt surdeigsbrød som passer godt til frokost, lunsj og kveldskos. Spesielt godt egnet til de fleste typer oster - og bør være en naturlig del av enhver osteanretning. De tynne skivene og ristingen gir brødet dets karakteristiske gode smak. Wasa Rugsprö smaker godt til så vel ost som andre delikatesser.

Dr. Fedon Lindbergs Müsli
Dr. Fedon Lindbergs Müsli er sammensatt av utvalgte lav GI råvarer som gir liten innvirking på blodsukkeret. Müslien er trygt frokostvalg og lar seg fint kombinere med f eks fruktsalat eller lettyoghurt. Müslien er testet for glykemisk indeks og har GI 19, under halvparten av tilsvarende frokostblandinger som er i handelen. Denne velsmakende müslien vil gi metthet som varer og er en utmerket start på dagen. Dr. Fedon Lindbergs Müsli smaker deilig med både søt og syrnet melk, yoghurt naturell eller sukkerfri fruktyoghurt. Tilsett friske bær eller biter av frisk frukt eller tørkede aprikoser for litt ekstra frisk og søt smak. Her kan du bestille produktet på nett

Dr. Fedon Lindbergs Pasta
Dr. Fedon Lindbergs pasta er utviklet med tanke på å holde et jevnt blodsukkernivå. Langsomme karbohydrater kombinert med et høyt proteininnhold og rikelig med fiber sikrer et jevnt blodsukkernivå og en mer varig metthet. Dr. Fedon Lindbergs pasta er svært velsmakende og inneholder kun naturlige råvarer. Med denne pastaen blir det enda letter å følge et lavglykemisk kosthold. Til en tradisjonell pastasaus av grønnsaker, trenger du kun å tilsette en liten mengde fisk, kjøtt, skalldyr eller annen proteinholdig mat for å få et balansert måltid. Her kan du bestille produktet på nett

Dr. Fedon Lindbergs Fullkornbrød brødmiks
Dr. Lindbergs Fullkornbrød er sammensatt av utvalgte råvarer for å gi brødet et høyt innhold av fiber og protein og et lavere karbohydratinnhold, som gir lavere blodsukkerstigning enn fint brød. Mesteparten av fettet er umettet. Dr. Lindberg sine brød inneholder bare halve mengden karbohydrat sammenliknet med vanlige grovbrød. I tillegg til det høye fiber og proteininnholdet gir dette at en skive Dr. Lindbergs brød gir langt lavere blodsukkerbelastning enn et vanlig brød. I tillegg er brødet rikt på vitaminer og mineraler. Her kan du bestille produktet på nett

Wasa Delikatess
Wasa Delikatess er et lyst stekt, ekstra tynt og sprøtt knekkebrød bakt på fullkornsrug. Det er rikt på nødvendige fibrer, men fattig på unødvendige kalorier. Server Wasa Delikatess som mellommåltid sammen med favorittpålegget ditt, eller med ost i stedet for kjeks, og nyt med bedre samvittighet.

Wasa Fiber Pluss
Wasa Fiber Plus er et sprøtt og godt fullkornknekkebrød som gjør magen like godt som det smaker. Foruten 100 % fullkornsrug får du hvetekli og hvetefibrer på kjøpet. Tre skiver Wasa Fiber Plus gir deg nesten 30 % av det daglige behovet for kostfibrer, samt viktige B-vitaminer og mineraler. Dette knekkebrødet er laget av fullkornsrugmel og tilsatt rikelig med fiber. Rug er næringsrikt og har en lavere GI enn hvete. Det høye fiberinnholdet i Wasa Fiber Plus gjør det til en ypperlig erstatning for brød eller lyst knekkebrød da fiber bidrar til å senke knekkebrødets GI.

Yoplait 0,1 % Ananas - Aprikos - Bringbær – Skogsbær
En smakfull lett yoghurt, med fruktose. Yoplait 0,1 % yoghurt kommer i to ulike forpakninger med 4 beger i hver. Pakken består av et beger med ananas-, et med aprikos-, et med bringebær- og et med skogsbærsmak. Yoplait 0,1 % yoghurt er en frisk lettyoghurt med frukt som ikke er tilsatt sukker. Denne yoghurten inneholder fruktose og en liten mengde kunstig søtningsstoff og gir derfor en mindre blodsukkerbelastning enn en tilsvarende yoghurt søtet med vanlig sukker. Derfor kan også personer med diabetes spise yoplait 0,1 % yoghurt. Dette er et svært godt mellom-måltid.

Biola Mild Naturell Yoghurt
Biola er en probiotisk produktserie fra Tine som inneholder bakteriekulturen Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®). Dette er en melkesyrebakterie som finnes naturlig i tarmen vår. Biola er godt for kroppen fordi den styrker den naturlige bakteriefloraen og bygger opp immunforsvaret i tarmen. LGG® har mange positive effekter og er i dag verdens best dokumenterte probiotiske bakteriestamme. Biola Mild Naturell yoghurt leveres i beger á 1/2 liter og har et fettinnhold på 2,9 %. Pasteurisert og homogenisert lettmelk tilsatt skummetmelkpulver, syrnet med Lactobacillus rhamnosus GG og yoghurtkulturer. Biola Mild Naturell Yoghurt er tilsatt litt sukker for at LGG-bakterien skal kunne leve og formere seg, ettersom disse bakteriene ikke kan utnytte melkesukkeret som mat. Mesteparten av dette sukkeret er "spist" opp av bakteriene i det ferdige produktet. Biola Mild Naturell Yoghurt er en næringsrik probiotisk yoghurt med mild og god smak. I motsetning til melkesyrebakteriene i vanlig syrnet melk og yoghurt har LGG-bakterien evne til å overleve og etablere seg i tarmen, hvor den kan gi positive effekter på helsa.

Biola er spesielt godt egnet for:

-personer som ønsker en god fordøyelse

-personer som bruker antibiotika

-folk i farta ved skiftende omgivelser

-barn i barnehage

-gravide og ammende.

TINE Cottage Cheese
Cottage Cheese er en fersk kornet ost fra Tine med et lavt fettinnhold. Den passer godt som pålegg, til salater, i desserter eller rett ut av begeret. Cottage Cheese er en proteinrik og mager fersk ost som ikke er tilsatt sukker. Den passer ypperlig til frokostkorn eller som dessert sammen med friske bær, kan tilsettes salater eller brukes i baking, som f eks i ostekake.

TINE Yoghurt Mild Naturell
Tine Yoghurt Mild Naturell inneholder kun 1,9 % fett, og har en mild og frisk smak. Den passer også utmerket sammen med friske bær, oppskåret frukt, honning, nøtter eller müsli. Tine Yoghurt Mild naturell kommer i pakker med 4 begre à 125 g. TINE Yoghurt Mild Naturell er en ny frisk yoghurt uten tilsetninger av bær eller sukker. Den er både mildere og magrere enn TINE Yoghurt Naturell. Den er laget av pasteurisert og homogenisert melk tilsatt tørret skummet melk og er syrnet med yoghurtkultur. TINE Yoghurt Mild Naturell er ikke tilsatt sukker.

Dr. Fedon Lindbergs Rugbrød
Dr. Fedon Lindbergs Rugbrød er et grovt brød med mye hele korn fra rug. Brødet er lantidsstekt med spesiell temperaturkontroll. Bakemetoden gir et saftig og langtidsholdbart brød. Brødet er karbohydratredusert samtidig som det er rikt på proteiner og har et høyt innhold av fiber. Denne sammensetningen sikrer en varig metthetsfølelse og gir en lav blodsukkerstigning. Dr. Fedon Lindbergs Rugbrød er svært anvendelig, både som brødmåltid, eller som tilbehør til kald eller varm mat. Brødet er pakket i praktiske porsjonspakninger. Her kan du kjøpe produktet på nett

Dr. Fedon Lindbergs rapsolje
Dr. Fedon Lindbergs rapsolje er en kaldpresset ren naturlig olje fremstilt av økologisk dyrket raps. Oljen inneholder bl.a livsviktige Omega-3 og Omega- 6 fettsyrer i et ideelt forhold og har en mild og god smak. Oljen er ideell ved tilberedning av kalde og varme retter, f.eks salater, bakverk, marinader. Oljen kan også brukes til steking. Her kan du kjøpe produktet på nett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere