Dette kan kvinner bedre enn menn

Foto: Crestock

Bilkjøring nevnes ja.

30.11.11 12:11

(SIDE2): Hvem som er flinkest - damer eller menn - og om det i det hele tatt har noe for seg å dele ferdigheter inn etter kjønn, kan diskuteres til man blir blå og lilla.

Men Woman's Day har funnet åtte områder der de mener å kunne bevise vitenskapelig at kvinner er flinkere enn menn.

Sjekk hvilke områder damene er best - og si deg enig eller irriter deg grønn.

1. Kvinner kommer seg raskere etter et brudd
Etter en rundspørring blant 1000 single, fant Journal of Health and Social Behavior, at menn har det vondere lenger og lider mer av kjærlighetssorg etter et brudd, enn det kvinner gjør. Det skriver bt.dk, som gjengir saken.

2 Kvinner er flinkere til å kjøre bil
Ifølge en studie foretatt av Carnegie Mellon University har mannlige bilister 77 prosent større risiko for å dø i en bilulykke enn kvinner. I 2010 viste en annen undersøkelse i New York, at det satt en mann bak rattet i 80 prosent av gangene biler krasjer og der fotgjengere kommer alvorlig til skade.

3. Kvinner er bedre studenter
Labour Statistics opplyser at det utdannes 185 kvinnelige studenter for hver 100. mannlige. Det anslås også at 61 prosent av alle bachelorgradene i 2016 vil gå kvinner, mens 58 prosent av doktortitlene gis kvinner.

(I Norge utgjør de kvinnelige studentene et flertall på 60 prosent av det totale studenttallet. I 2010 var det dog størst økning blant de mannlige studentene.)

4. Kvinner er bedre til å vise vei
I en studie fra St. Joseph's University i Philadelphia ble en gruppe menn og kvinner bedt om å vise vei til et populært turistmål. Kvinnene brukte tid til å tenke og kom fram til en brukendes forklaring, mens mannfolka svarte uten tenketid og resultatet ble deretter.

5. Kvinner er bedre til på investere
Menn er mer tilbøyelige til å selge sine aksjer på feil tidspunkt. Det fant investeringsfirmaet Vangauard ut i 2009.

6. Kvinner husker bedre
To studier viser at kvinner husker bedre hva andre har sagt og gjort, enn det menn gjør. En svensk undersøkelser understreker i tillegg at kvinner husker bedre når det kommer til ord, gjenstander og bilder.

7. Kvinner er flinkere med hammeren
En studie ved University of Massachusetts viser at kvinner er flinkere til å slå hardt og treffer spikerhodet renere, enn det menn gjør.

8. Kvinner er mer troverdige nyhetsopplesere
I Sveits har de funnet ut at kvinner er mer troverdige til å formidle nyheter, noe som ble konklusjonen etter at 160 personer hadde svart på et spørreskjema.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Foto: Crestock

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.