*Nettavisen* Nyheter.

Dette kan ødelegge sexlivet

Foto: Shutterstock

Begår du disse vanlige sexsyndene?

(SIDE2): Det finnes mange ting som kan ta knekken på et sexliv, og følgende fem punkter har alle et potensial til å gjøre nettopp det.

Ifølge Tracy Cox og iVillage er det spesielt fem synder vi vanligvis begår i sengen:

Sexsynd 1: Prippenhet
Mange får sine beste og mest intense orgasmer under oralsex, så å nekte å gå ned på partneren er ikke tilgivelig. Når det er sagt; Sørg for at noen enkle grunnregler følges – sørg for å være nydusjet og oppfordre partneren din til det samme. Hva med å ta en dusj sammen? Ikke rynk på nesen når det går for partneren din. Ingenting dreper vel stemningen som et ansiktsuttrykk som sier «æsj». Aksepter først som sist at sex kan være litt grisete.

//LES MER OM SEX OG SAMLIV HER//

Sexsynd 2: Frykt for å eksperimentere
Istedenfor å kjempe mot alle forestillinger du måtte ha om å prøve nye ting kan du for en gangs skyld prøve det! Ok, så partneren din har en småkinky fantasi, men så lenge det ikke skader eller sårer noen kan du faktisk ende opp med å like det. Utvid din seksuelle horisont og ikke oppretthold en eventuell vegring for å eksperimentere i sengehalmen. Liker du det ikke, så si nei neste gang. Da har du i hvert fall gitt det en sjanse.

Sexsynd 3: Å ikke kjenne sin egen kropp
Får ikke orgasme, sier du? 95 prosent av alle kvinner som masturberer oppnår orgasme på den måten. Og vet du ikke hvordan du skal få deg selv til å komme, hvordan i all verden skal din stakkars partner vite det? Finn fram et speil og ta saken i egne hender. Først når du vet hva du selv liker kan du ha det optimalt i sengen med en annen.

Sexsynd 4: Aldri ta kommando
Om du alltid venter på at partneren din skal ta initiativet til sex, går du virkelig glipp av noe. Makt kan være opphissende, selv om det i begynnelsen kan virke litt skummelt. Prøv deg fram noen ganger, og du skal nok se at både du og partneren din synes det er en god idé å bytte litt på det.

Sexsynd 5: Å bli fort flau
De fleste har opplevd pinlige ting mellom lakenene. Når man er naken er det selvsagt å foretrekke at man er på sitt mest sexy, men ofte kan ufrivillige lyder eller andre plagsomme episoder inntre under akten. Da gjelder det å ikke miste helt stemningen, og bli kald som en fisk – og rød som en tomat. Humor er viktig for intimiteten og dere vil alltid dele en pinlig, men morsom, historie for ettertiden.

For siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.