Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan skje med deg

Vi har sett hva som kan skje hvis mobiltelefonen din brenner.

HOVEDBRANNSTASJONEN (Nettavisen): Nokia meldte tirsdag at de har solgt 46 millioner potensielt brannfarlige batterier som benyttes i en lang rekke mobiltelefoner, inkludert populære N70 og store deler av telefonene i 1000, 2000, 3000, 6000 og 7000-serien.

Batteriene kan byttes ut ved å registrere din informasjon på Nokias hjemmesider. Mobilleverandøren presiserer at de så langt ikke har fått melding om at det har tatt fyr i de aktuelle batteriene.

Mer om om batteriproblemene kan du lese her.

Mobiltelefoner benytter samme batteriteknologi som moderne bærbare datamaskiner. I fjor var en rekke store produsenter av bærbare datamaskiner, inkludert Dell, Apple, Lenovo og Toshiba, involvert i en batteriskandale der flere titalls millioner batterier produsert av Sony måtte tilbakekalles etter en rekke eksplosjoner og branner.

Har hørt om flere saker
Oslo brann- og redningsetat har ikke selv rykket ut på noen tilfeller der mobiltelefoner har tatt fyr, men branninspektør Kjetil Bratlie forteller til Nettavisen at de har hørt om flere slike tilfeller.

186597

- Vi har hørt om episoder der batterier selvantenner og folk har fått brannskader. Vi anbefaler at folk ikke lader telefoner eller annet elektronisk utstyr uten at de selv er tilstede, forteller Bratlie.

Advarer barn
- Spesielt gjelder dette barn barn som tar med seg telefonen i senga i tilfelle noen skulle ringe eller det skulle komme SMS, og samtidig lader telefonene, så er det fort gjort at dette kan skje og at det oppstår en brann, forteller ham.

I en demonstrasjon i bakgården til Hovedbrannstasjonen i Oslo fikk vi selv se hvor godt en mobiltelefon brenner når den først tar fyr.

- Hvis telefonen hadde tatt fyr ville jeg prøvd å kvitte meg med den fortest mulig før brannskadene blir alt for store og melde fra til produsenten om at det har skjedd, forteller Bratlie.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget