RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette øker risikoen for keisersnitt

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
Hvor mye du jobber og sover påvirker.

(SIDE2): Kvinner som slutter å jobbe minst en måned før fødselen har fire ganger mindre sannsynlighet for å måtte ta keisersnitt. Det er fordi de er mindre trøtte og engstelige, forklarer australske forskere.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Ro hjelper
Kvinner som føder ved keisersnitt blir liggende lenger på sykehuset, trenger mer oppfølging og har økt risiko for komplikasjoner som følge av operasjonen. De bruker også lengre tid på å komme seg sammenlignet med personer som føder naturlig, skriver The Sydney Morning Herald .

Fødselsleger i Australia anslår at grunnest til at stadig flere tar keisersnitt, skyldes økninge i antall eldre mødre og at stadig flere blir overvektige.

Tidligere studier har vist at gravide som får mindre enn seks timer søvn per natt, har større sannsynlighet for å velge eller akseptere å ta keisersnitt.

- Hvis en kvinne kan slappe av i tiden før fødselen, vil hun ha lavere stressnivå og være bedre forberedt til å holde ut en fødsel, sier doktor Hannah Dahlen ved «NSW Midwives Association».

Depresjon påvirker
En norsk studie som er utført ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, viste at kvinner som ønsker å føde med keisersnitt ofte har hatt angst eller depresjon.

80 prosent av kvinnene i studien hadde tidligere hatt angst eller depresjon. 32 prosent hadde hatt spiseforstyrrelser, og 72 prosent hadde vært utsatt for overgrep.

LES MER: Deprimerte tar keisersnitt

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere