*Nettavisen* Nyheter.

Dette kjøper vi mer av i regnværet

Foto: (Thinkstock)

- Brettspill har fått en renessanse, sier spillentusiast.

11.07.12 12:35

(SIDE2): Nå er det in å spille brettspill.

Følg Side2 på Facebook – klikk her!

Kjøper mer
I store deler av landet er årets sommer så langt preget av regn, regn og atter regn. Selv om folk drar på hytte- eller campingferie er det forståelig nok mer fristende å sitte innendørs når vannet pøser ned utenfor. Men for alle trenger ikke regnværet nødvendigvis å være noe negativt.

- Dårlig vær betyr som regel mer salg for oss innen de fleste varegruppene vi tilbyr, sier Ronny Pederen til Side2.

Han er spillansvarlig i butikken Outland i Oslo, og bekrefter at salget av både bøker og spill øker i det våte sommerværet.

- Jeg har dessverre ingen konkrete tall, men vi ser at hvis folk vet det blir dårlig vær på hytta så har de lettere for å kjøpe med seg ting og tang fra butikken. De kjøper med seg flere brettspill og mengder av bøker og tegneserien som de kan kose seg med i regnværet, forteller Pedersen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Samler folk
Spillutvikler Knut Strømfors støtter Pedersens teori, og han sier til Side2 at lysten på å spille brettspill har økt kraftig de siste årene.

- Når sommerregnet sprer seg over landet øker brettspillsalget voldsomt, mener Strømfors.

- Til tross for at mediebildet domineres av stoff om elektronisk underholdning har nyskapende brettspill fått en renessanse, spesielt blant velutdannede mennesker med en travel hverdag, sier spillentusiasten.

Han mener at mange kvinner er lei av at gutta i familien tilbringer flere timer alene foran PC- og TV-skjermene. Strømfors sier videre at kvinner foretrekker sosial underholdning som skaper samhold og kos.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Keilen / Scanpix

Populært med spillkvelder
Hvilke spill er det vi kjøper da? Pedersen sier det er populært med spill der det forholdsvis er enkle regler, men som allikevel har en strategisk dybde.

- Vi liker spill som er lette å komme inn i, samtidig som man stadig kan lære seg nye triks. Noen eksempler er «Carcassonne», «Ticket to Ride»-serien, «TableCurl» og «Small World». Det er typisk at jentene liker spill med «enkle regler» og de faller nok lettere for fantasy-sjangeren. Gutta vil gjerne ha litt mer enn «rull-terning-og-flytt-brikken» og de har også lettere for å plukke opp spill hvor krig er en del av temaer, tror butikkens spillansvarlige.

Han forklarer videre at i de siste årene har det kommet flere spill med temaer som appelerer til begge kjønn, og ikke bare temaer til gutter slik som det var før.

- Det er lettere å finne spill som begge kjønn vil like og nå handler det ikke bare om hvem som har flest tanks eller soldater på spillebrettet.

Pedersen mener dagens brettspill er lettere å sette seg inn i og at reglene er enklere å forstå.

- Nå er spilletiden gjerne slik at man får spilt et par omganger på en kveld før man må gi seg. Dette har også gjort det lettere å få med jenter med på det som før var en «guttegreie». Og får man først med seg partneren sin på et spill, blir det fort flere, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.