RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kjøper du på salget

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Vi forteller deg hva du bør se etter, og hvilke fallgruver du bør unngå.

(SIDE2): Allerede nå lokker butikkene med tilbud og sommersalg, og mange benytter muligheten til å oppgradere garderoben med friske tilskudd. Men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal investere i, og det som virket som et godt kjøp når man sto i butikken er ikke alltid det nå man kommer hjem.

Side2 har derfor laget en oversikt over aktuelle plagg det kan lønne seg å se etter, samt tips til hvilke fallgruver du bør unngå når du handler på salg.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Neste sesongs trender
Leter du godt kan du finne gode tilbud på klær som representerer neste sesongs trender. Rødt har allerede begynt å gjøre seg gjeldende i motebildet, og plagg i denne fargen kan derfor være en god investering.

Både Céline, Michael Kors og Valentino, hadde innslag av rødt på catwalken da de viste sine vinterkolleksjoner tidligere i år, men de var langt fra alene. Det er med glede Side2 registrerer at flere motehus fokuserer på den røde fargen når de nå viser sine førkolleksjoner.

En annen kommende trend er bukser med høyt liv. Både billigkjeder som H&M og store motehus som Cholé og Givenchy har satt standarden for en av neste sesongs store trender. Skreddersydde benplagg med høyt liv blir uten tvil en hit - og du kan blant annet la deg inspirere av amerikanske 70-tallsfilmer som blant annet «Annie Hall» og «Charlies Angels», når du kler deg i moten.

Militærtrenden har vært gjeldende en stund, men den holder seg også til neste sesong. På salget kan du finne en mengde plagg med militærstil, og det finnes nesten ingen grenser for hvor langt du kan dra denne trenden. Aviatorjakken blir svært aktuell til høsten, så finner du en slik på salg, er det bare å handle med god samvittighet.

DEL DENNE ARTIKKELEN

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dyreprint har vært hot noen sesonger nå, og som militærstilen holder også denne trenden seg. Leopardmønsteret er spesielt aktuelt. Både Miu Miu og Lanvin har latt seg inspirere av det sexy mønsteret, og både jakker, bukser, skjerf og skjørt med leopardmønster er aktuelt nå og neste sesong. Den siste tiden har flere kjendiser blitt observert med leopardantrekk, og som kjent er de ofte først ut med siste skrik.

Men leopard er ikke eneste mønster fra dyreverdenen som er aktuelt nå. Vi har tidligere skrevet om slangeskinnsømønsteret som har vært en het trend i blant annet USA de siste månedene. Flere designere, deriblant Lanvin, viste slangeskinnsmønsteret på catwalken tidligere i år., og Side2 spår at denne trenden vil holde seg utover til neste sesong. Er du fan av dyreprint kan dette, derfor være en god investering under salget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Basisplagg
Man får aldri nok av basisplagg, og salget er en perfekt tid for å sikre seg slike plagg til reduserte priser. Let etter hvite og sorte topper, jakker, kjoler, bluser, skjørt, bukser og til og med sko når du saumfarer butikkene.

Det kan lønne seg å gå gjennom garderoben før du tar med kredittkortet på tur, slik at du vet hva du mangler og hva du har tonnevis av fra før.

Grått
Et kanskje nytt tilslag til basisgraderoben er topper i grått. Den siste tiden har man kunne observere moteikoner som Alexa Chung, i løse t-skjorter i den duse fargen, og Side2 spår at dette blir en aktuell trend mot høsten.

Sommerplagg
Er du en av mange som enda ikke har oppgradert garderoben med aktuelle sommertrender kan du virkelig gjøre gode kupp på sommersalget. Det er fortsatt et par måneder igjen med varme temperaturer, og nå kan du med god smvittighet bli sommerfin fra topp t il tå.

For å unngå å kjøpe ting du aldri vil bruke, kan det lønne seg å gå gjennom noen motemagasiner og klippe ut de plaggene du kunne tenkt deg. Lag en kollasj og ta den med deg på handletur - tro meg, du vil neppe angre på at du innvesterte litt ekstra tid på forberedelsene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jeans
Olabukser går aldri av moten, men de kommer likevel ofte på salg. Spesielt om sommeren kuttes prisene på jeans, kanskje fordi dette ikke er av varene som det selges mest av på denne tiden av året. Det kan lønne seg å innvestere i et par jeans i god kvalitet, men sørg for at snittet både er aktuelt og flatterende for din figur.

Det er verdt å merke seg at bootcuten kommer tilbake neste sesong. Men både baggy- og skinnyjeans-utgaven vil være like aktuelle varianter.

Accessoarer
Smykker, armbånd, ringer, hårpynt, og vesker blir ofte redusert til halve prisen når det er salg. Dette er derfor en veldig aktuell tid for å oppdater accessoarutvalget ditt.

Fallgruvene....
En stor del av varen på salg er såkalte ugunstige varer som butikkene av ymse grunner ikke får solgt. Forsøk å styr unna disse, det er ofte en grunn til at butikkene ikke får solgt de.

En av de størstefallgruvene når man handler på salg er å kjøpe noe man vanligvis ikke ville kjøpt, men man kjøper det fordi det er på salg. Før du kjøper noe bør du derfor spørre deg selv om dette er et plagg du ville kjøpt om det ikke hadde vært på tilbud. Om svaret er nei, bør du heller ikke kjøpe det nå.

Salg kan få enhver til å bli både glad og entusiastisk, og noen ganger kan det gå litt over stokk og stein. Å bli så entusiatsik at du kjøper et plagg i en størrelse som ikke passer bare fordi det er på salg og de ikke har igjen din størrelse er ikke spesielt smart. Passer ikke plagget, bør du heller ikke kjøpe det.

Noen ganger finner man tilbud som virker for godt til å være sant. Da er det ofte også det. Det lønner seg å prøve plaggene, for å sørge for at både snittet og kvaliteten er slik du vil ha det.

Nå du handler tilbudsvarer kan det også lønne seg å unngå de aller heteste og spesielle trendene for sesongen. Dette fordi disse ofte ikke holder seg til neste sesong, og du ender med å bruke plaggene kun en eller noen få ganger. Slike trender kommer også sjelden tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere