Dette lot politiet være å tvitre om

7. mai rykket politiet ut etter at en mann hadde truet en annen med kniv på et busstopp, midt på lyse dagen.

7. mai rykket politiet ut etter at en mann hadde truet en annen med kniv på et busstopp, midt på lyse dagen. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

En mann som omkom i bilulykke, funn av to døde personer og en syvåring som ble skutt. Dette er hendelser hordalandspolitiet ikke tvitret om.

24.05.15 11:24

BERGEN (ba.no): Fredag begynte hordalandspolitiet å teste et nytt, lukket nødnett. Det kan føre til at allmennheten ikke får informasjon om hendelser og ulykker.

Hans Egil Berge er prosjektleder for det digitale nødnettet ved Hordaland politidistrikt. Han sier at allmenheten nå vil bli informert gjennom Twitter, pressemeldinger og telefon.

– Vi bygger på erfaringene fra andre politidistrikt, som har tatt i bruk det digitale nødnettet før oss. De samhandler med pressen og andre via telefon, pressemeldinger og Twitter, forteller Berge til BA.

BA har samlet twittermeldingene fra hordalandspolitiet de siste fire ukene, og sammenlignet dem med hendelser som ble omtalt av mediene.

Les også: Frykter mindre informasjon til publikum når politiet bytter nett

Dersom politidistriktet hadde brukt det digitale sambandet, er dette noen av hendelsene som allmennheten ikke ville fått informasjon om:

21. mai: En kvinne ble funnet død i sjøen ved Verftet.

Natt til 18. mai omkom en mannlig fører i 50-årene i en trafikkulykke i Romarheimsdalen, etter å trolig ha svingt unna en hjort. Ulykken inntraff klokken 0230. Politiet tvitret seks timer senere at veien på ulykkesstedet var stengt, uten å oppi flere detaljer enn at det hadde skjedd en trafikkulykke.

Natt til 18. mai ble en kvinne overfalt, og utsatt for det politiet mener er et voldtektsforsøk, på Nordnes. Politiet har siktet og fengslet en mann, som de anser som farlig, for forholdet.

17. mai: Både politi og ambulanse rykket ut etter melding om at en syv år gammel jente var skutt med luftgevær på et 17. mai-arrangement. Et barn i samme aldersgruppe sto bak uhellet.

16. mai: En motorsykkel og en personbil krasjet ved Søreidgrend. En av førerne ble sendt til sykehus.

14. mai: Ambulanse og politi rykket ut etter melding om at en mann i 30-årene hadde blitt knivstukket i en leilighet i Birkelundsbakken. Offeret ble fraktet til sykehus, en mann ble pågrepet like i nærheten.

13. mai: En kvinne ble overfalt på Bybanen av en fremmed mann som slo til henne, og fulgte etter henne.

07. mai: Bevæpnet politi rykket ut etter at en mann truet en annen mann med kniv på et busstopp midt på lyse dagen.

01. mai: Det ble funnet en død mann ved Puddefjordsbroen.

– Det er utvilsomt en lite tilfredsstillende ordning når journalister må følge politiet på Twitter, sier Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, til BA.

– Det er ikke mulig for pressen å utføre denne oppgaven med denne måten å kommunisere på. Jeg forstår godt at politiet ikke kan legge ut alt som skjer på Twitter, men vi trenger et informasjonsløp som er bedre tilpasset medienes særlige oppgave i samfunnet, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.