RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette lyver kvinner om

Foto: Alexey Lysenko (Getty Images/iStockphoto)
Sist oppdatert:
Sexlivet er en av de tingene kvinner tier om.

(SIDE2:) En nylig studie iVillage har utført viste at 97 prosent kvinner innrømmer at de forteller en løgn i ny og ne. Cirka 60 prosent sier at de lyver minst en gang i måneden.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det kvinner lyver aller mest og oftest om er vekten.

- Vi lever i en verden hvor vi får uheldige signaler om hvordan kroppen vår bør se ut. Vi tror at tynn er den eneste aksepterte kroppsfasongen, og vi prøver å skjule våre opprinnelige fysiske former for å føle oss bedre, mener doktor og samlivsterapeut Argie Allen.

Trening:
En vanlig liten løgn er hvor ofte vi trener, og da både overfor en selv, venner eller legen.

Lege Robert Feldman mener det ligger i menneskets natur å ville forbedre seg.

- Ironien i dette, som når du lyver til legen din om trening, er at du betaler for å få en eksperts mening, men du skjuler virkeligheten. Legen din kan gi deg bedre og mer korrekt behandling hvis du er ærlig.

Alder:
En av fem kvinner i iVillages undersøkelse sier de lyver om alderen. En årsak er presset på å stadig se yngre ut.

- Det er tøft å innrømme at man blir eldre. Men det er noen fordeler ved å være ærlig om alderen. Å akseptere at du blir eldre gjør at du lettere selv føler deg komfortabel med det, sier Allen.

Fortiden:
Det er fremdeles ikke akseptert for kvinner å ha en fortid med mange sexpartnere. Mange lyver derfor om hvor mange de har vært til sengs med. Feldman mener en årsak er at man er redd for å bli dømt på forhånd, en annen grunn kan være:

- En kvinne reduserer kanskje antall sexpartnere slik at en ny partner ikke trenger å måtte føle at han må sammenligne seg med en rekke andre.

Sexlivet:
Helse- og samlivsmagasinets undersøkelse viser videre at 15 prosent av kvinnene svarte at de lyver om sitt nåværende sexliv. Det kan skade forholdet i det lange løp.

- Å late som om alt er bra så du ikke sårer noen er ikke sunt. Det er nødvendig å tenke på dine egne behov. Du kan si at «dette liker jeg», eller «dette fungerer bedre for meg» – uten å kritisere partneren din, mener Allen.

Shopping:
Nesten fire av ti sier at de har løyet til sin kjære om hvor mye noe de har kjøpt egentlig koster. Det kan være hvor mye de betalte for en genser, et par sko, eller et smykke.

- Hvis du føler at du må skjule hvor mye du betalte for noe du har kjøpt, må du finne et sunnere alternativ enn å bruke penger på shopping.

Som mor:
Å være mor gir mye glede, men ikke alltid. For dem som føler at det ikke alltid er slik som forventet, så kan det hjelpe å dele det med en venninne.

- Det kan være vanskelig å si at du ikke nyter alt ved det å være mor. Men hvis du har mot nok til å si det til en venn, legen din, eller en terapeut, så får du den støtten du kanskje kunne trengt, sier Allen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere