*Nettavisen* Nyheter.

Dette må du ha

Her er listen over ti ting du ikke klarer deg uten i sommer.

07.06.07 11:02

1: Solcellelader
Denne vil du absolutt ha med deg på tur! Tenk deg at du ligger på stranden, slikker sol og batteriet på mobilen din slukes av nettsurfing, radio, musikk og meldinger. Batteriet går selvsagt raskt tomt, men med denne solcelleladeren slipper du å ta turen hjem for å lade opp mobilen. Brett opp solcelleladeren, og fortsett avslappingen. Adapter følger med, og her kan du kjøpe den.

Klikk på bildet for å forstørre.

2: UV-varsler
Ikke bare ser det stilig ut, det forteller deg også når du bør smøre deg med en ny runde solkrem. Du kan velge mellom klistremerker eller perler som viser hvor sterk UV-strålingen er.

3: Mobilbeskytter
Mobilen din blir ikke bare oljete og sleip av solkrem, men en strandtur kan fort gjøre den full av både vann og sand i tillegg, og mange mobiltelefoner ryker på denne måten. Husk at det finnes beskyttere som tåler røff behandling. Vi anbefaler deg å kjøpe en som er lys, helst hvit, ellers kan du ende opp med kokt mobil.

4: Bluetooth stereohandsfree
Når du soler deg mens du hører på musikk, har du ikke lyst til å få et hvitt skille i brunfargen din akkurat der ledningene til øretelefonen har gått. Dette er en av løsningene vi har prøvd, som fungerer fint.

5: Mobilimpregnering
Noen ganger er det bare ikke nok med en hard, liten veske til å beskytte mobilen din. Noen ganger trenger du impregneringsspray som gir beskyttelse mot vann og mindre oppriping.

Klikk på bildet for å forstørre.

6. Mobilhøyttalere
Ved hyggelige sammenkomster utendørs, skal man ikke undervurdere verdien i å kunne spille høy musikk. Da mener jeg ikke at man skal sprenge de innebygde høyttalerne, men heller investere i et par eksterne høyttalere. Vi har prøvd et av alternativene, og testen finner du her.

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Førstehjelp
Et fullverdig førstehjelpskrin er det dessverre ikke, men det redder deg fra infiserte gnagsår og småskrammer.

8. GPS
Hvis du er usikker på hvor du skal i sommer, kan det være greit å ha tilgang på en GPS. Det er ikke alle mobiler som har innebygd GPS, så husk at du kan kjøpe en separat GPS som kommuniserer med mobilen over bluetooth.

9. Billader
Om du befinner deg i en primitiv hytte, på telttur eller ute i skogen og sola glimrer med sitt fravær, hjelper det lite om du har med deg solcellepanel for å lade opp mobilen. Har du derimot parkert bilen i nærheten, er du berget med en mobillader som du kan koble til sigarettenneren.

10. Mobilspill
Sist men ikke minst må du laste ned et eller flere egnede mobilspill. Uansett om du foretrekker spill som Trivial Pursuit, bilspill, strategispill eller gode, gamle klassikere som Tetris og Pac Man, finnes det garantert et spill som passer deg. Det kan være lurt å laste ned spillet før du eventuelt drar til utlandet, da du ofte betaler for datatrafikken mens du laster ned spill.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.