Da Nettavisen fredag ettermiddag presenterte en sak skrevet av Bygdeposten skapte det reaksjoner fra leserne. En politibil i Modum hadde rykket ut til en brann i unnarennet i Vikersundbakken, og bakpå denne politibilen var det klistret en «L».

Bokstaven forteller at sjåføren øvelseskjører. Bildet kom på trykk i lokalavisen.

«Artig med politibil med L bakpå». «Det må være politiaspiranter», kommenterte Nettavisens lesere.

Les saken:Brann i Vikersundbakken

«Eehh? Er “L” bak på politibil obligatorisk når den kjøres av aspiranter, eller er bare Modum-politiet litt vel engasjert i forebyggende trafikkopplæring?», spurte leserne i Bygdepostens kommentarfelt.

Politiet så det i avisen
Christian Sørby var politibetjenten som kjørte bilen. Han ble selv overrasket da han klikket seg inn på lokalavisens hjemmesider.

- Jeg var ikke klar over at det var en «L» på bilen før jeg så det i Bygdeposten, sier han til Nettavisen.

Sørby fikk en tekstmelding hvor det ble spurt om han hadde førerkortet, eller var ute og øvelseskjørte.

- Jeg skjønte absolutt ingenting. Men vedkommende ba meg sjekke internett, og da gikk det opp for meg.

Politibetjenten skjønte fort hvem som sto bak stuntet.

- Russen har vært i anmarsj. Jeg lo godt da jeg oppdaget det. Dette er et sikkert vårtegn. Det ligger en god samling med «L»'er på landets politistasjoner, påpeker Sørby.

Han understreker at politiet må tåle en uskyldig magnet «L», og at dette ikke vil få konsekvenser.

- Jeg har begynt å sjekke politibilen hver gang jeg skal ut og kjøre nå. Overraskende nok har det vært lite erting fra kollegaer på stasjonen. Det er vel såpass stor høyde for at det samme kan skje dem, at de ikke tør, spøker Sørby.

Innrømmer skyld
Fire mannlige representanter for Rosthaugrussen har tatt på seg skylden for det lille stuntet.

I en e-post til Bygdeposten innrømmer de handlingen:

«Å sette på L-en på en politibil er en russeknute, og siden vi oppholdt oss i Vikersund store deler av uka for å øve på revyen, fant vi ut at det var en grei knute å ta», skriver en av russegutta.

«Bilen sto parkert innerst på parkeringen ved lensmannskontoret, men det var tydeligvis ingen som så at vi snek oss inn, satte den på, tok bilde og stakk av igjen», forteller han tilfreds.

Har du bilder som dokumenterer et vellykket russestunt? Og en god historie? Send bilder og tekst til vaktsjef@nettavisen.no.