RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette mener de om markedene nå!

Sist oppdatert:
Etter en fantastisk børsoppgang de siste årene, har uroen nådd aksjemarkedene. Vi har spurt flere markedsaktører om deres syn.
Storebrand-forvalter Trym Riksen mener at markedet var sårbart for fall, etter stor optimisme den siste tiden.

- I forrige månedsrapport pekte vi mer på risikosiden enn mulighetene. Vekstoptimismen i markedet var blitt farlig sterk, og generell optimisme til aksjer var på den høye siden. Sånn sett blir man veldig sårbar for en eller annen skuffelse. Det har vært urolig i markedet den siste tiden. Dette har vel så mye med tegn til høyere inflasjon og et bedre arbeidsmarked, som uroen i Midt-Østen. Det kan bety at bedriftene vil få problemer med å holde på de gode marginene de har hatt de siste årene. Midt-Østen-uroen er bare dråpen som får begeret til å renne over, sier Storebrand-forvalter Trym Riksen til iMarkedet.no.

Iran viktigere enn tegningene

- Det med Iran er fortsatt mye mer viktige enn disse tegningene, blant markedsaktørene. Jeg tror at kjernekraftspørsmålet i Iran er vesentlig, sier Riksen til iMarkedet.no.

I Handelsbanken er de mer forsiktige med kommetarene om markedet.

- Vårt kursmål for OBX er 1.140 poeng for august, et par prosent under dagens nivå, sier sjefstrateg Bruce Disen i Handelsbanken til iMarkedet.no.

- Hvilke sektorer tror du vil rammes?

- Jeg registrerer bare at den siste tids oppgang har sendt kursene 5 prosent over vår målsetting, sier Disen.

Is i magen

Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning kommenter nedgangen i rigg- og oljeserviceaksjer som en reaksjon på markedet i USA tirsdag. Der begynte oljeprisen å falle kraftig som en følge av at man fokuserte mer på oljelagrene enn den geopolitiske situasjonen, noe som også sendte ned oljeservice.

- At vi innimellom får en selloff er naturlig, men langsiktig ser det bra ut. Det er fremdeles et oppdemmet behov for olje- og gassinvesteringer, men en del av dette er diskontert inn i dagens verdsettelse. Aksjene kommer fra nivåer som kan gi noen og enhver høydeskrekk, sier Tyssøy til iMarkedet.no.

Men han mener man bør ha is i magen når det gjelder rigg- og oljeserviceselskapene.

- Kontantstrømmene de neste par årene bør roe gemyttene, sier forvalteren til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere