RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

Dette mener leserne om leksefri

Sist oppdatert:
Nettavisens sak om rektoren som mener lekser er en uting skapte stort engasjement.

OSLO (Nettavisen): På Digermulen skole i Lofoten har de ikke gitt elevene lekser på tolv år. Rektor Gunnar Aarstein mener elevenes arbeidsdag er lang nok som den er med skole og SFO og sier hjemmelekser bare produserer skoletapere. Han hevder de bare har gode erfaringer med sin modell.

- Lekser er en konvensjon
- Lekser er en konvensjon i skolen, noe det ikke stilles spørsmål ved. Slik var det også med spanskrøret og fysisk avstraffelse i sin tid, uttaler han til Nettavisen.

Saken skapte stort engasjement i kommentarfeltet og på Nettavisens Facebook-side. Svært mange gir uttrykk for at de er for leksefri.

- Det burde kalles overtidsarbeid for skoleungene på lik linje med de voksne som jobber utover vanlig arbeidstid, skriver Jorunn Henriksen på Nettavisens Facebook-side.

- Fast skoletid fra 8.30 - 15.00 og ingen lekser er en del av Montessori-modellen over hele verden. Fungerer fint. Glade og lærelystne barn, skriver Øystein Svarød i kommentarfeltet.

- Følelsen av å ikke strekke til
- Ingen behøver å komme på skolen med dårlig samvittighet eller knust selvtillit. Dette er så viktig for læring, tenk å komme på skolen med en følelse av og ikke strekke til, og ikke ha klart og gjøre lekser. Det kan være mange grunner til det... Mener at norsk skole skal bli leksefrie, skriver Johnny Stensjø Henriksen.

- Ikke rart enkelte blir skoleleie underveis når også fritiden går med til skolearbeid. De fleste voksne har ikke lekser etter en lang dag på jobb, skriver Frederik Strindberg.

Også i Sør-Trøndelag
- Trenger ikke reise til Lofoten. Opphaug Skole i Sør-Trøndelag har også forstått dette i mange år allerede, påpeker Gro Bakken.

Lene Sverkmo fra Ålgård skriver dette:

- Så fantastisk med en skole som følger med i tiden! Deler denne lenken jeg :-)

- Ikke bare latskap
- Utrolig bra at noen endelig skriver om dette her, slik at folk skjønner at det ikke bare er late ungdommer som er motstandere av lekser, også oppegående, og godt utdannede, voksne mennesker har slike meninger og det er viktig at det kommer fram, skriver Camilla Kitty Karlsen, elevrådsleder hos Fyllingsdalen videregående skole.

Sjokk på videregående?
Ikke alle er like positive til forslaget:

- Kunne være interessant å høre hvordan disse ungene gjør det i seinere studier, når de ikke er vant med å ha lekser som en del av rutinen, skriver Christian Ramsvik.

- Nå har jeg hørt fra en lærer på videregående at flere av de som har leksefri skole sliter når de begynner på videregående, skriver Trine-Lise Otterholm.

Og Pia Kristoffersen er inne på det samme:

- Men hva skjer når de kommer på videregående skoler?? Der er det vel ikke leksefri... Da er det vel klart for sjokk!!

Hva mener du om leksefri? Si din mening i kommentarfeltet under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere