RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette mener meglerhusene denne uken (Ny)

Sist oppdatert:
iMarkedet har gjort en gjennomgang av meglerhusenes aksjesyn denne uken. Sjekk ut de anbefalte aksjene her
(Nytt: DnB Markets aksjeportefølje)

iMarkedet har tatt for seg fire ulike meglerhus' syn på aksjemarkedet denne uken. Meglerhusenes anbefaler en portefølje over ulike aksjer hver uke, og vi har tatt for oss porteføljene til Nordea Securities, Gjensidige Nor Equities, Terra Fonds og DnB Markets.

De fire førstnevnte meglerhusene er forsiktige i valg av typer aksjer, mens DnB Markets gjør større endring i den anbefalte aksjeporteføljen. Gjensidige Nor skriver at denne strategien har ført til at meglerhusets portefølje ikke har fått med seg oppgangen i det generelle markedet.

- Vår defensive strategi de siste ukene har kanskje ikke vært aller riktigst når Oslo Børs har steget over 3 prosent. Vi tror likevel ikke tiden er inne for å bli altfor offensive. Makrotall fra den amerikanske økonomien og effekter av SARS-viruset gjør at vi fortsatt holder oss borte fra f.eks teknologisektoren, skriver Gjensidige NOR Equities i sin ukerapport.

Meglerhuset Terra har et unntak fra å ikke å anbefale teknologirelaterte aksjer, og har med Tomra-aksjen i porteføljen.

- Tomra synes etter vår oppfatning attraktivt priset, basert på at vi tror selskapet vil få en betydelig markedsandel i Tyskland, heter det i en kommentar fra Terra.

Dette skriver Nordea dette om aksjemarkedet fremover:

- Vi tror fremdeles det er et oppsidepotensial i markedet på kort sikt. Våre estimater på OBX-selskapene priser disse til under 10 ganger for 2003, fallende til ca. 8,4 prosent i 2004. Dette er på ingen måte dyrt, skriver Nordea i sin ukesrapport.

DnB Markets er det meglerhuset som gjør de mest drastiske endringen i gjennomgangen av aksjeporteføljen iMarkedet har foretatt. Meglerhuset velger å ta ut Tandberg Television-aksjen og Norsk Hydro av porteføljen. Begge aksjene har løftet seg nok på kort sikt mener meglerhuset. Fast-aksjen er ny i DnB Markets portefølje.

Dette er Nordea Securities-porteføljen:

*Amersham
*Ekornes
*Storebrand
*Shibsted
*Norsk Hydro

Porteføljen til Nordea steg 2,3 prosent i forrige uke, mens Hovedindeksen steg 3,1 prosent.

Dette er Gjensidige Nor Equities portefølje:

*BNbank
*Orkla
*Golar LNG
*Statoil
*ProSafe

Meglerhusets modellportefølje har den siste uken steget med 0,78 prosent, klart svakere enn Oslo Børs hovedindeks, som er opp 3,01 prosent.

Dette er Terras aksjeportefølje:

*Norsk Hydro
*Amersham
*Orkla
*Axis-Shield
*DnB
*Tomra

DnB Markets aksjeportefølje:

*Amersham
*Frontline
*Kverneland
*Schibsted
*Telenor
*Aker Kværner
*RCL
*Fast

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere