RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette mener meglerhusene i krigsuken

Sist oppdatert:
Med Irak-krigen hengende over skuldrene, er meglerhusene forsiktige med aksjeanbefalingene. Dette er meglerhusenes anbefalinger i den kommende krigsuken i aksjemarkedet
I samtlige av de fire ukesrapportene som meglerhuset som iMarkedet har gått igjennom, viser det seg at meglerhusene posisjonerer seg for krig denne uken. Tre av fire meglerhus velger å beholde samme anbefalte aksjeportefølje som i foregående uke. Bare Gjensidige Nor Equities gjør endringer. M

Meglerhuset tar ut DnB-aksjen (rådgiver i fusjonen mellom DnB O Gjensidige Nor) og Statoil-aksjen av den anbefalte porteføljen. Inn i porteføljen går Frontline-aksjen og det sikre stikket Ekornes.

Dette mener meglerhusene

Nordea skriver i sin ukesrapport at sykliske aksjer med store kurssvinger, aksjer som er eksponert mot dollar og aksjer hvor en lang krig vil få en negativ økonomisk konsekvens ligger an til å gjøre det best nå.

I Terra-rapporten heter det at:

- Uten at vi vet om og når en eventuell krig starter, så ser vi derfor ikke bort fra at man i dagene etter et krigsutbrudd vil gi en god mulighet til å posisjonere seg for en kortsiktig oppgang etter at en del av usikkerheten er fjernet.

Terra skriver likevel at det makroøkonomiske bildet er såvidt svakt at dette vil innhente aksjemarkedet i lykkerusen etter en eventuell vellykket krig. Terra mener forøvrig at aksjeinvestorene bør ligge unna RCL-aksjen den nærmeste tiden.

DnB Markets tror på krig denne uken. Meglerhuset skriver også at det store oppsvinget i ISM-indikatoren (som er et mål på aktiviteten i amerikansk industri) har fått en brå slutt, forbrukertilliten er vaklende og arbeidsmarkedet svakt.

Dette er den nye anbefalte aksjeporteføljen for investorer fra Gjensidige Nor Equities:

* Ekornes
* Orkla
* Telenor
* Frontline
* Norsk Hydro
* Prosafe

Dette er DnBs anbefalte aksjeportefølje for investorer:

¿Telenor
¿Norsk Hydro
¿Amersham
¿Tandberg
¿Schibsted
¿Frontline
¿Prosafe


Dette er Terra-porteføljen denne uken:

* Tomra
* BN-Bank
* Norsk Hydro
* Amersham
* Orkla
* DnB
* Statoil


Dette er Nordeas ukes portefølje for investorer:

*Amersham
*Statoil
*Smedvig
*Tandberg
*Storebrand
*Telenor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere