*Nettavisen* Nyheter.

Dette ødelegger huden

Foto: Serghei Starus (Crestock)

Enkle råd til en bedre ansiktshud.

30.10.09 08:09

(SIDE2:) Mot vinteren blir både hår og hud et problem for mange. Huden blir for tørr og håret står rett ut ettersom varmen hjemme skrus på.

Men det finnes små grep for å sørge for at førstnevnte beholder noe av gløden.

SE OGSÅ:Slik pleier du vinterhuden

1. Bruk solfaktor
De fleste bruker solfaktor om sommeren, men høstens solstråler kan være vel så skadelige. Bruk en dagkrem som inneholder solfaktor, minst solfaktor 15.

2. Gå til sengs med sminken på
Hvor mange ganger har du tenkt «Skitt au! Jeg tar det i morgen?». Det er ikke uvanlig å kollapse i sengen uten å orke å ta av seg sminken hver dag, men det sliter på huden din. Om du ikke orker hele renseprosessen, så er rengjøringsservietter en grei stand-in nå og da, men kanskje ikke hver dag.

3. Ikke vær overrein
Så har du den andre måten, som minst er like skadelig for huden enn den første. Nemlig at du skrubber og peeler altfor mye. En følge av dette er at du lett kan ende opp med rød hud som flasser fordi huden får for mye vann og for lite fett. Det gjør at cellene aldres fortere.

4. Å spise for lite
Hva du putter i deg, synes på huden din. Spiser du mye junk, er det usannsynlig at du skal ha verdens peneste hud. En bedre hud krever imidlertid en diett som inneholder det meste. Et vanlig problem for kvinner som har problemer med huden selv om de mener de spiser riktig, er at de spiser for lite av riktige stoffer. Kvinner har ofte for lite omega-3 i kosten for eksempel.

5. Søvnmangel
I perioder sover vi mindre. Det er nødvendigvis ikke noe negativt for deg, men negativt for huden din. Huden reagerer om du ikke får nok søvn. Årsaken er som regel at kroppen oppfatter dette som en unntakstilstand og vil bruke de viktigste stoffene til å holde interne organer friske før ytterskallet.

LES OGSÅ:Spatips for menn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.