Dette ødelegger sexlivet

Foto: Crestock (Illustrasjonsbilde Crestock)

Finn ut hvilke faktorer som kan ha negativ effekt på sexlivet ditt

(Side2) Det er mange faktorer som påvirker sexlivet ditt, og noen faktorer kan rett og slett ha en ødeleggende effekt på din libido og temperaturen på soverommet.

Selv om det ikke er alle faktorer du har kontroll over, kan det å være bevisst på noen av de gjøre sexlivet ditt bedre.

Her er i alle fall noen faktorer som har innvirkning på ditt sexliv.

Les også: Slik får du bedre sex

Gener
Genene du arver påvirker din personlighet, ditt forhold til andre mennesker og din sexlyst.

Faktisk er det slik at om dine foreldre har høy libido, er sjansen stor for at også du har det. Kanskje ikke noe du ønsker å tenke på, men nå er det en gang slik.

Også dine foreldres holdninger til sex, hvordan de behandler og relaterer seg til hverandre seksuelt og på andre måter vil ha en effekt på deg som person og vil være med å farge dine holdninger og atferd.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Ekskjæresten
Mange har hatt en ekskjæreste som har hatt stor innvirkning på oss. Hvilken holdning denne personen hadde til din kropp og til sex, samt hvordan du følte seg sammen med denne personen vil ofte påvirke hvordan du er i sengen.

Var din ekskjæreste emosjonelt sjenerøs og fikk deg til å føle deg sikker på deg selv, vil dette påvirke hvordan du er overfor andre og hvilket forhold du har til sex. Det samme gjelder selfølgelig om han fikk deg til å føle deg usikker - det kan få følger for sexlivet ditt videre.

TV-en
Det er to typer sex. Den ene typen er den du ser på TV der alt er perfekt. Den andre typen er sex mellom virkelig mennesker, og her er ikke alt fullt så perfekt.

Om man tror at sex skal være slik man ser den på TV og film kan man fort få et forventningsproblem som er vanskelig å leve opp til – og sin tur kan dette være ødeleggende på sexlivet.

Venner
Det er naturlig å sammenligne seg selv med sine venner. Egentlig burde det ikke bety noe hvordan sexlivet til dine venner er, eller i alle fall gir inntrykk av, men det gjør ofte det.

Les også: Slik har vi sex

Om dine venner skryter over hvor mye og hvor bra sex de har, vil dette gjerne ha en innvirkning på deg og ditt sexliv. Problemet er at det er ikke sikkert dine venner snakker sant, så ikke tro alt du hører – selv fra dine venner.

En undersøkelse viste blant annet at folk ikke har sex så ofte som du kanskje tror.

Les også: Har ikke sex så ofte som du tror

(Kilde: iVillage.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.