*Nettavisen* Nyheter.

Dette sa Helga

Foto: Dan P. Neegaard (Aftenposten)

Les hva Helga Pedersen sa til Siv Jensen etter sjokkuttalelsene på Stortinget.

25.11.11 14:21

Det skapte sterke reaksjoner da Frps nestleder Per Sandberg i Stortingets spontanspørretime onsdag sa at Arbeiderpartiet «spiller offer» etter 22. juli. Flere Ap-representanter forlot stortingssalen gråtende, deriblant Helga Pedersen.

Etter spørretimen møtte Siv Jensen Helga Pedersen til et raskt ordskifte. På avstand sto Aftenpostens fotograf, Dan P. Neegaard, og knipset blinkskuddet som står på trykk i dagens avis.

- Reagerte sterkt
- Hva sa du til Siv?

- Det var veldig mange samtaler med veldig mange mennesker i går, men jeg mener jeg sa til henne at «våre stortingsrepresentanter reagerte veldig sterkt på det Per Sandberg sa, og det her kommer jeg til å ta opp ved møtets slutt i Stortinget». Det var vel det som var innholdet i den samtalen, forteller Helga Pedersen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dan P. Neegaard (Aftenposten)

- Hva svarte Siv? Hvordan reagerte hun?

- Det vil jeg ikke redegjøre for, men jeg tror vi hadde en praktisk diskusjon om hva som skulle skje ved møtets slutt.

På bildet ser Helga Pedersen fryktelig opprørt ut. Siv Jensen står stivt med armene langs kroppen, mens Helga Pedersen står med armene i kors og ser tilsynelatende ut til å glefse etter Siv. De andre på bildet ser imidlertid veldig triste ut og damen til høyre ser ned i bakken.

- Det er ingen tvil om at det var en meget trykket stemning i stortingssalen i går, sier Helga Pedersen.

- Bildet lyver
Frp-leder Siv Jensen sier hun opplevde samtalen annerledes, og mener bildet framstiller Helga Pedersen på en uriktig måte.

- Når jeg så det bildet i dag, så tenkte jeg at det var nesten litt dårlig gjort overfor Helga Pedersen. Hun var ikke sint der vi sto og snakket sammen. Det er vel et sånn et snapshot som får henne til å virke mye sintere enn hun faktisk var. Det viser vel at bilder også kan lyve av og til, sier Siv Jensen til Nettavisen og forteller dette om hendelsen:

- Det var en meget kort passiar oss imellom oss, og handlet om oppfølgingen av Per Sandbergs forsnakkelse, eller uheldige formulering heter det vel.

- Hun var i grunn mer lei seg enn hun var sint i går. Men sånn ser bildet ut, og sånn er det, avslutter Siv Jensen.

PS! Siden ikke Stortingspresidenten tillot ytterligere spontantaler, fikk ikke Pedersen gitt en respons på Per Sandbergs uttalelser på talerstolen ved slutten av møtet.

Konflikten fortsetter
Konflikten mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet ruller videre i mediene torsdag kveld. Etter at Siv Jensen gikk til angrep på Arbeiderpartiet på talerstolen i Stortinget torsdag formiddag - istedenfor å beklage seg slik hun varslet - fortsetter konflikten.

Les mer: Siv gikk til nytt angrep

Samtidig som Helga Pedersen sier hun har lagt Sandberg-saken bak seg, tar hun nok en gang avstand fra det Siv uttalte i Stortinget.

- For det første har vi akseptert Fremskrittspartiets beklagelse, og den saken legger vi bak oss. Men jeg tar avstand fra de beskyldningene hun kommer med fra Stortingets talerstol om at vi har holdt Frp medansvarlige for det om skjedde 22. juli. Det har vi aldri gjort. Tvert imot, så har vi gjentatte ganger understreket at det kun er én mann som er ansvarlig for det som skjedde, og der er gjerningsmannen.

- Resirkulerer uriktige anklager
Pedersen kritiserer så Siv Jensen for å fortsette å «resirkulere» anklagene mot Arbeiderpartiet.

- Jeg må si jeg er undrende til at hun fortsetter med mediene i kveld og resirkulerer de uriktige anklagene mot Arbeiderpartiet.

Helga Pedersen mener Eskil Pedersen har holdt tunga i munn, og formulert medieutspillene de siste dagene på en riktig måte.

- Eskil Pedersen har vært meget tydelig på at Fremskrittspartiet ikke på noen måte er medansvarlige for det som skjedde 22. juli.

Det er ikke godt nok, sier Siv Jensen:

- Jeg syns faktisk Helga Pedersen faktisk burde tilbakevist eller beklaget noe av det Eskil Pedersen har sagt. Det var hele foranledningen at dette ble tatt opp fra vår side i spontanspørretimen på Stortinget i går, avslutter Siv Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag