RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette senker forbrenningen og gir deg økt matlyst

(Thinkstockphotos)
Sist oppdatert:
Slik kan alkohol sabotere for slankekuren din.

(SIDE2:) 1 av 4 som er på slankekur ødelegger for seg selv på grunn av alkoholinntak.

Ekstrakalorier
Det viser en ny undersøkelse der fire av ti studiedeltakerne fikk i seg 1000 kilokalorier ekstra på grunn av alkoholinntak når de var ute på byen, skriver Daily Mail.

I tillegg til at alkohol inneholder mange kalorier så fører det også til at mange mister viljestyrken til å unngå fristelser som for eksempel kaloririk nattmat etter en kveld ute på byen.

Av de tusen studiedeltakerne innrømte mer enn halvparten at alkoholen gjorde dem mer sultne og fire av fem mistet viljestyrken til å styre unna mat som egentlig var «forbudt». Eksempler på denne type mat var pizza, hamburger og pommes frites.

Lee Smith, en av de ansvarlige for undersøkelsen, sier at nøkkelen for å få til en vellykket slankekur vil være å kutte ut alkoholen helt.

- Studier viser at alkohol øker appetitten fordi effekten av metthetshormonet leptin minsker ved alkoholinntak, forteller han til den britiske avisen.

Senker forbrenningen
I gjennomsnitt drakk kvinnene tre glass vin (555 kcal), en cocktaildrink (260 kcal) og en shot (120 kcal) da de var ute på byen. Tilsammen ga dette et kaloriinntak mellom 900 og 1000 kilokalorier, omtrent halvparten av dagsbehovet som den gjennomsnittlige kvinnen trenger for å holde en stabil vekt.

Hvis man også kjøper med seg nattmat og en halvliter brus på veien hjem fører dette til enda flere ekstrakalorier.

I tillegg til at man mister kontroll over kaloriinntaket og føler seg mer sulten, så sier Lee Smith også at så lite som to drinker med alkohol kan minske forbrenningen din med hele 73 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere