RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette ser du på TV i kveld

Foto: TV 2
Er det noe spennende på TV på langfredag?

(SIDE2:) Langfredag er en av få dager i Norge som er helt reklamefrie. Det betyr at norske TV-kanaler ikke har lov til å sende reklame for brus, sjampo eller møbler.

Men selv om det ikke vises reklame, har folk neppe noe imot å skru på TV-en. Så hva er det å se på TV denne fredagen?

Siden det er påske, er «Showbiz», «Norske talenter», «Nytt på nytt», «Senkveld» og «Grosvold» tatt av plakaten.

Dagens musikk
NRK1 satser på trønderrock under fredagskosen. «Levva livet!» er et portrett av Åge Aleksandersen, som nylig fylte 60 år. I programmet møter vi Aleksandersen både privat og på scenen, og kolleger som Kurt Nilsen og Halvdan Sivertsen er med på å hylle artisten.

«Levva livet!» går på NRK1 klokken 20.10.

Dagens filmer
En film som hele familien kan nyte, er «Harry Potter og mysteriekammeret». I den andre filmen om Harry er skumle krefter i sving på skolen. Men hvorfor er Harry den eneste som hører stemmer?

«Harry Potter og mysteriekammeret» går på TVNorge klokken 19.00.

Vil du heller ha en krimgåte, kan «Det perfekte mord» være noe for deg. Nyversjonen av «Dial M for Murder» har Michael Douglas i hovedrollen. Da Steven finner ut at kona er utro, bestemmer han seg for å ta livet av henne.

«Det perfekte mord» går på TV3 klokken 21.30.

Frister det verken med krim eller med familiefilm? Hva med en skikkelig pompøs katastrofefilm? I «Armageddon» har en asteroide kurs rett mot jorden. Hvis den krasjer med oss, vil det bety jordens undergang. Heldigvis reiser tøffe karer som Bruce Willis og Ben Affleck opp i verdensrommet for å redde oss.

«Armageddon» går på TV 2 Zebra klokken 20.55.

Dagens opplysning
Synes du det er spennende med katastrofer, bør du følge med på BBC Knowledge i dag. Dette er nemlig den store katastrofedagen på kanalen. Sju «Surviving Disaster»-dokumentarer tar for seg katastrofer gjennom historien. I tillegg kan du se «Krakatoa - The Last Days», en dokumentar på to episoder som tar for seg en av tidenes verste katastrofer.

«Krakatoa - The Last Days» går på BBC Knowledge klokken 19.25. «Surviving Disaster» går fra klokken 21.05 til 03.00.

Dagens prisutdeling
2. april i år ble Amandusprisen delt ut i Maihaugsalen. Dette er prisutdelingen hvor unge filmskapere blir hyllet. På scenen står Surferosa, Black Debbath og Samsaya. Prisutdelerne er blant annet Erik Poppe, Tommy Wirkola, Ailo Gaup og juryleder Ingrid Bolsø Berdal.

«Amandusprisen 2009» går på NRK3 klokken 21.25.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere