Gå til sidens hovedinnhold

– Dette ser helt tullete ut

Nytt veiskilt vekker oppsikt i Oslo, men kommunen aner ikke hva som har skjedd.

Nederst på Grünerløkka i Oslo har et veiskilt fått en litt uvanlig plassering. Skiltet som viser innkjøring forbudt er nemlig montert mye lavere enn det som kanskje er vanlig for slike skilt.

Faktisk så er skiltkanten så langt nede at det nesten treffer asfalten. Skiltet står plassert i krysset mellom Markveien og Leirfallsgata.

Trygg Trafikk spør om plasseringen av skiltet er en aprilspøk.

– Dette ser helt tullete ut. Er det en aprilspøk? Jeg har aldri sett noe lignende. Her er det på sin plass å vurdere plasseringen på nytt, sier pressetalsmann Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk til Nettavisen.

Han mener skiltet ikke kan plasseres slik det er gjort nå.

– Det kan være trafikkfarlig. Skiltet er til hinder for fotgjengere og handikappede på fortauet. Jeg kan ikke annet enn å oppfordre folk til å ferdes forsiktig der, sier Mathisen i Trygg Trafikk.

Skiltet ble først omtalt av Facebook-gruppen « Ja til bilen i Oslo».

Tabbe

Det er Bymiljøetaten i Oslo som har ansvaret for skiltingen.

– Dette skiltet er ikke forskriftsmessig montert, og vi har gitt beskjed til vår entreprenør om at det skal fjernes raskt. Skiltet skal være 2,2 meter over bakken, sier pressekontakt Line Holand til Nettavisen.

– Hvordan kunne dette skje?

– Her vet vi ikke hva som har skjedd. All honnør til dem som reagert, fortsetter hun.

– Skilting for veldig-veldig små mennesker?

Det noe uvanlige skiltet vekker også oppmerksomhet blant forbipasserende. Mange stusser og smiler da de ser skiltet.

– Jeg synes dette var en litt morsom greie. Det er første gang jeg ser et trafikkskilt stå så nærme bakken. Man blir tydelig gjort oppmerksom på at dette er en enveiskjørt gate, sier Gisle Merton og ler til Nettavisen.


Han er ikke alene om å synes skiltet er montert en smule lavt.

– Kanskje skiltet er montert for barn, eller veldig-veldig små mennesker? spør Martina til Nettavisen. Hun ønsker ikke etternavnet sitt på trykk.

– Hva er meningen med å plassere skiltet på bakkenivå? Jeg tipper hunder kommer til å elske skiltet. Det blir sikkert mange tisseflekker rundt det på bakken, fortsetter hun.

Les også: Kjører ulovlig – bøtelegger ingen

En av de mange forbipasserende er også komiker Are Kalvø. Han ønsker ikke å stoppe for Nettavisens journalist, men kan ikke annet enn å ta til latteren da han ser det noe finurlige skiltet.


Mange Nettavisen snakker med er enig med Trygg Trafikk. Skiltet kan være trafikkfarlig for folk som ferdes på fortauet.

– Det ser litt malplassert ut, sier Daniel Alterskjær før han haster videre.

Hva synes du om skiltet? Si din mening i kommentarfeltet!

Her kan du tipse Nettavisens journalist på Epost, eller ring 977 77 100. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot