*Nettavisen* Nyheter.

Dette serverte Norge

Foto: Tom Haga (Tom Haga)

Gunnar Hvarnes tok sølv i Bocuse d’Or Europe 2010.

08.06.10 19:04

(SIDE2:) Samtidig sikrer han Norge en plass i verdensmesterskapet i Bocuse d’Or i Lyon 2011.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Gunnar Hvarnes ble kåret til årets kokk 2009, og presenterte dermed Norge i den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europa 2010 i Genève.

Etter to dager med konkurranse, ti nasjoner hver dag, ble det tirsdag klart at Hvarnes med commis Filip Bendi tok andreplass.

Det var Danmark som klatret til topps i konkurransen. Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København) gikk av med seieren, og franskmannen Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon) tok tredjeplass.

Her er menyen til Hvarnes, som 20 dommere smakte på før resultatet falt i dag:

STERLING KVEITE «OCEANS»
Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma
Purreløkspudding med løjrom og vaktel egg
Duo med blomkål og gulrot
Variasjon på asparges og sopp
Lime emulsjon

SVEITSISK KALV «VITALOGY»
Kalvefilet med trøfler og andelever
Kalvebrissel cromesquis
Fin terte med morkelkrem
Primører og gnocchi
Kalve sky

Blant Norges fremste
Hvarnes jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. Han har vært kaptein på Det Norske Kokkelandslaget fra 2004-2008. Han har også flere NM-plasseringer i kokkekunst.

Ifølge nettsiden Bocuse d'Or Norge fikk vi vår første gullmedalje i konkurransen gjennom Bent Stiansen i 1993. Våre nyeste plasseringe er i 2008 og i fjor hvor Geir Skei sikret norsk gull i både Bocuse d'Or Europe og senere Bocuse d'Or i Lyon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tom Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tom Haga

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.