Gå til sidens hovedinnhold

- Dette skal jeg ikke ha på meg

Thomas fikk krav om erstatning etter seksuelt misbruk i posten.

- Det var utrolig belastende. Jeg ble beskyldt for å ha voldtatt en kvinne. Jeg har gjort mye rart i mitt liv, men å ha mishandlet en kvinne skal jeg ikke ha på meg. Det var veldig belastende, forteller Thomas til Nettavisen.

Tidligere denne måneden dumpet brevet fra Kontoret for voldsoffererstatning ned i postkassen til 41-åringen. Brevet var adressert til en person som hadde identisk navn med 41-åringen.

12 år yngre
Brevet viste til en dom for seksuelle overgrep og konstaterte at offeret hadde rett til voldsoffererstatning. Brevet fortalte også hva den navngitte kvinnen hadde vært utsatt for av personen som hadde helt likt navn som Thomas.

Thomas forsto etter hvert at dette var en misforståelse og at den virkelige synderen hadde likt navn, men som var 12 år yngre.

- Dette er jo også leit for henne. Her er private opplysninger om kvinnen utlevert til en fremmed person, sier Thomas.

Beklager
Da Nettavisen gjorde kontoret oppmerksom på feilen, fikk vi en rask beklagelse.

- Dette er svært beklagelig og det har tydeligvis vært en svikt i rutinene her på kontoret. Det er klart at det aktuelle brevet er ment for en annen person, men det har skjedd en menneskelig svikt når adressen skulle skrives inn, sier informasjonsansvarlig Ivar Andre Holm ved Kontoret for voldsoffererstatning.

- Kontoret vil som følge av dette gjennomgå rutinene her og skjerpe dem der det er nødvendig, Vi vil ta kontakt med din kontaktperson for å beklage det aktuelle, sier Holm til Nettavisen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler