RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skal skremme røykerne

Foto: HO (Afp)
Sist oppdatert:
Skrekkbildene skal fylle halve sigarettpakken.

(SIDE2:) Onsdag viste Food and drug Administration (FDA), en etat innen det amerikanske Helse- og sosialdepartementet, hva slags type bilder de planlegger på sigarettpakkene framover.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

FDA ønsker større og mer dramatiske bilder på røykpakkene, og i reklamer, for å få amerikanerne til å stumpe røyken.

Blant annet viser de nye bildene en kreftpasient, tenner som er tydelig skadet av røyking, en gråtende baby, og en død mann.

Tar imot tilbakemeldinger
I 2009 kom den nye loven som krever nye og større etiketter på sigaretter. De skal skildre de negative helsemessige konsekvensene av røyking. En rekke nye skremselsbilder er blitt offentliggjort av FDA på deres hjemmeside, og i begynnelsen av januar vil amerikanske myndigheter bestemme hvilke ni bilder som skal merke sigarettpakkene. FDA vil vurdere kommentarer fra det offentlige før de avgjør hvilke bilder som skal på røykpakkene.

Advarslene skal dekke halvparten av fronten av sigarettpakkene slik at de er godt synlige i butikken.

Noen studier viser at grafiske bilder virker mer skremmende på folk, sammenlignet med tekst alene. Det finnes også studier som mener at slike bilder kan ha motsatt effekt enn hensikten om røykeslutt, skriver NPR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere