RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skjedde i natt


Den sørkoreanske gjenforeningsministeren Cho Myoung-gyon (t.v.) tar sin nordkoreanske motpart Ri Son-gwon i hånden under det første møtet mellom de to landene på to år.
Den sørkoreanske gjenforeningsministeren Cho Myoung-gyon (t.v.) tar sin nordkoreanske motpart Ri Son-gwon i hånden under det første møtet mellom de to landene på to år. (AP / NTB scanpix)
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag.

BBC: Nord-Korea sender delegasjon til OL i Sør-Korea

Nord-Korea sender «høyt rangerte delegater» til De olympiske leker i Sør-Korea neste måned. Nord- og Sør-Korea møttes natt til tirsdag i det første møtet mellom de to landene på to år.

Samtalene skulle i hovedsak dreie seg om en mulig nordkoreansk deltakelse under OL i Pyeongchang.

Brandon Lewis blir ny partisekretær for de britiske toryene

Den britiske innvandringsministeren Brandon Lewis blir ny partisekretær i Det konservative partiet i forbindelse med Theresa Mays regjeringsrokering.

Lewis, som har vært minister siden 2012, erstatter Patrick McLoughlin, som var ansvarlig for valgkampen som førte til at toryene mistet sitt rene flertall i Underhuset i sommer.

Hagen tar Giske i forsvar

Frp-nestor Carl I. Hagen mener hendelsen mellom Trond Giske og Line Oma i New Delhi «kanskje var et overtramp, men ikke alvorlig nok til å få ham fjernet som nestleder».

– Etter metoo-kampanjen er det ingen som har lyst til å si høyt at de syns det Giske har gjort, bare er en bagatell. Men vi må huske at metoo har endret spillereglene for hva vi syns er akseptabelt, sier Hagen til Vårt Land.

Irans utenriksminister til EU for å diskutere atomavtalen

EU inviterer den iranske utenriksminister Mohammad Javad Zarif til samtaler i Brussel torsdag for å diskutere atomavtalen med Iran.

Zarif er invitert sammen med utenriksministrene Jean-Yves Le Drian fra Frankrike, Sigmar Gabriel fra Tyskland og Boris Johnson fra Storbritannia. Planen er å diskutere det pågående arbeidet om å forsikre at atomavtalen med Iran overholdes.

Samsung med nytt rekordresultat

Det foreløpige resultatet ligger på 15,1 billioner sørkoreanske won, mot 9,2 billioner won i samme kvartal i 2016. Likevel nådde ikke resultatet helt opp til forventningene, som var estimert til 16,2 billioner won.

For hele 2017 ligger Samsungs driftsinntekter på litt over 400 milliarder kroner etter dagens kurs, en økning på hele 83 prosent fra året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere