RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skjedde i natt


FORDØMMER VOLD: Avstemningen i FNs hovedforsamling ga et stort flertall til å fordømme Israel for volden på Gaza. Bildet viser palestinske demonstranter på flukt fra israelske soldater og tåregass på  Gaza 8. juni.
FORDØMMER VOLD: Avstemningen i FNs hovedforsamling ga et stort flertall til å fordømme Israel for volden på Gaza. Bildet viser palestinske demonstranter på flukt fra israelske soldater og tåregass på  Gaza 8. juni. Foto: Ariel Schalit (AP)
Sist oppdatert:
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 14. juni.

Denne artikkelen kan du også lytte til hvis du vil:

USA: Sanksjoner heves etter atomnedrustning

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at sanksjonene mot Nord-Korea kun blir hevet etter en fullstendig atomnedrustning.

På en pressekonferanse i Sør-Korea la utenriksministeren også til at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har forstått at atomnedrustningen må skje raskt.

FN fordømmer Israels maktbruk

Avstemningen i FNs hovedforsamling ga et stort flertall til å fordømme Israel for volden på Gaza. USAs forslag om å fordømme Hamas for det samme ble avvist.

Resolusjonen ble stemt gjennom med 120 stemmer for og 8 imot. 45 avsto fra å stemme. Resolusjonsutkastet som ble stemt over, er langt på vei identisk med utkastet USA la ned veto mot i Sikkerhetsrådet.

Kritisk skadd etter kollisjon på Geilo

En mann i 20-årene ble kritisk skadd i en kollisjon med en bobil på riksvei 7 om lag 7 kilometer vest for Geilo. Politiet meldte om ulykken ved 20-tiden onsdag kveld, og i natt ble det kjent at mannen har kritiske skader.

– Personbilen har trolig kommet over i motgående kjørefelt, sa operasjonsleder Fredrik Landsverk Mo i Sørøst politidistrikt til NTB.

Rødgrønt flertall på ny måling

De rødgrønne får flertall på junimålingen til Avisenes Nyhetsbyrå, men om Arbeiderpartiet skal få flertall i Stortinget, trenger de støtte fra MDG og Rødt.

Både MDG og Rødt havner over sperregrensen med en oppslutning på henholdsvis 4 og 4,8 prosent. Det er en oppgang på 0,9 og 0,3 prosentpoeng fra maimålingen. Ap får en oppslutning på 24 prosent, opp 1,2 prosentpoeng.

Irans trener: Skotrøbbel har styrket oss

Irans landslagstrener Carlos Queiroz mener hans spillere har knyttet sterkere bånd som følge av at Nike stoppet leveransen av fotballsko til laget.

Skoprodusenten opplyste tidligere denne uken at de ikke ville levere sko til Iran. Årsaken er de internasjonale politiske og økonomiske restriksjonene mot landet.

(©NTB) 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere