*Nettavisen* Nyheter.

Dette skjedde i natt

En mann går forbi tomme kontorlokaler i Beijing. Kinas økonomi sakker farten etter handelskrigen med USA og tyngre gjeldsproblemer. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 21. januar.

Israel angriper iranske mål i Syria

Kort tid etter meldinger om angrep mot mål sør for den syriske hovedstaden Damaskus, bekrefter israelsk militære i en uvanlig uttalelse at det utfører angrep mot mål i Syria.

Ifølge meldingen på Twitter , retter Israel angrepene mot den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke i Syria, og de advarer samtidig Syria mot å forsøke å skade israelsk territorium eller israelske styrker.

Flere skadd ved Rælingen

Tre personer har fått moderate til lettere skader etter at to biler havnet i en ulykke ved en sving på fylkesvei 120 ved Rælingen i Akershus ved 1-tiden mandag.

Sjåføren i den ene bilen ble kjørt til Ahus med moderate skader. De to øvrige har lettere skader.

Historisk lav vekst for Kina

Kinas økonomi hadde en vekst på 6,6 prosent i fjor. Det er det laveste siden 1990. Det er særlig årets siste kvartal, da Kina hadde en økonomisk vekst på 6,4 prosent, som påvirker verdens nest største økonomi.

Statistikken viser tydelig at handelskrigen med USA begynner å tære på Kinas handel med omverdenen. I tillegg kommer stadig større gjeldsproblemer på toppen.

Brann i parkert bil i Oslo

En tilfeldig forbipasserende oppdaget en bilbrann på Tåsenveien i Oslo natt til mandag. Klokken 5.07 opplyste politiet at brannen er slukket. Bilen blir tauet bort for kriminalteknisk undersøkelse.

– Det er for tidlig å si om bilen er påsatt, men biler begynner sjeldent å brenne hvis de står helt for seg selv, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB.

Snøskred over veien i Stryn

Det har gått et snøskred over riksvei 15 i Oppstryn i Sogn og Fjordane natt til mandag, men ingen skal ha blitt tatt av skredet, ifølge politiet.

Politiet fikk melding om skredet rundt midnatt. Skredet har gått mellom Oppljostunnelen og Grasdalstunnelen. Det vil ta tid før veien kan åpnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag