Dette skjedde i natt

Tidligere styreleder og administrerende direktør i Renault, Carlos Ghosn, er pågrepet for andre gang på kort tid.

Tidligere styreleder og administrerende direktør i Renault, Carlos Ghosn, er pågrepet for andre gang på kort tid. Foto: (NTB scanpix)

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 4. april.

Nettkluss for skattemelding

Kort tid etter at skattemeldingen ble gjort tilgjengelig onsdag kveld, var det så stor pågang hos skatteetaten at man ikke fikk logget seg inn.

Meldingen er første pekepinn for mange på om de skal få penger igjen eller betale restskatt etter skatteåret 2018.

Ap-Marthinsen tilbake

I 2017 vraket partileder Jonas Gahr Støre Marianne Marthinsen som finanspolitisk talsperson, og ga Trond Giske jobben. Nå er Marthinsen i Aps økonomiske råd, skriver Dagens Næringsliv.

Marthinsens rådgiver Maria Schumacher Walberg, som sa opp i protest mot vrakingen, er nå med i det økonomiske rådet.

Nissan-topp pågrepet igjen

Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn ble tidlig torsdag morgen igjen pågrepet i Tokyo. Ifølge TV-kanalen NHK ble Ghosn, som var løslatt mot kausjon, pågrepet som følge av at en ny anklage mot ham etterforskes.

– Dette er enda et forsøk fra enkelte hos Nissan på å få meg til å tie ved å villede anklagerne. Jeg vil ikke la meg knekke, sier Ghosn i en uttalelse.

62 drept i Burkina Faso

I løpet av uken er 62 mennesker drept i jihadistangrep og sammenstøt mellom folkegrupper nord i Burkina Faso.

– Vi har 32 døde på grunn av terrorister. Vi har 30 som døde på grunn av represalier og konflikter mellom folkegruppene kurumba, fulani, mossi og flere andre, sier regionalministeren i president Roch Marc Christian Kaborés regjering.

Mann utsatt for grov vold i eget hjem

En mann i 50-årene ble onsdag kveld oppsøkt hjemme av to menn som banket ham opp og etterlot ham med alvorlige skader på kropp og hode.

– Han var alene hjemme da to gjerningsmenn knuste seg inn i huset og banket ham opp med gjenstand. Han ble påført massive skader på hodet og kroppen. Det er snakk om brekte ribbein, punktert lunge og hodeskader, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.