*Nettavisen* Nyheter.

Dette skjedde i natt

STOR DEMONSTRASJON: Lørdag samlet flere tusen mennesker seg utenfor presidentpalasset i hovedstaden i Sudan, Khartoum i det som trolig er den største demonstrasjonen mot presidenten siden protestene startet.  Foto: Martial Trezzini (AP)

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 7. april.

07.04.19 07:49

Kvinne knivstukket i Oslo

En kvinne i 20-årene tok klokken 3.11 kontakt med politiet og fortalte at hun hadde blitt knivstukket på Grünerløkka. Hun er operert på Ullevål sykehus, og ingenting tyder på at det er livstruende.

En mann i 40-årene er pågrepet etter forklaring fra kvinnen. Ifølge politiet virker det som om kvinnen var et tilfeldig offer og at mannen stakk henne uprovosert.

Guaidó trapper opp i Venezuela

Opposisjonsleder Juan Guaidó har lansert «Operasjon frihet» for å kaste Venezuelas president Nicolás Maduro, og lover en «definitiv opptrapping».

– Ut i gatene, alle sammen. La oss ta fatt på siste fase og få slutt på maktranet. Dette blir den største opptrappingen landet har sett, sa Guaidó til sine tilhengere fra planet på en pickup.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPERASJON FRIHET: Opposisjonsleder Juan Guaidó har lansert «Operasjon frihet» for å kaste Venezuelas president Nicolás Maduro.  Foto: Fernando Llano (AP)

Paven skylder på USA og Europa for krig

Pave Frans mener Europa og USA, som våpeneksportører, er skyldige i ha bidratt til krigene i Jemen, Syria og Afghanistan.

– Grunnen til at det er så mange kriger i verden er at rike Europa og USA selger våpen, som brukes til å drepe barn og drepe mennesker, sa paven fredag. Uten tilgang til disse våpnene ville det ikke vært krig i land som Afghanistan, Jemen og Syria, mener den katolske kirkens leder.

Klikk på bildet for å forstørre.

USA OG EUROPA: Pave Frans mener Europa og USA, som våpeneksportører, er skyldige i ha bidratt til krigene i Jemen, Syria og Afghanistan. Foto: Alessandra Tarantino (AP)

Demonstrant død i protester i Sudan

Lørdag samlet flere tusen mennesker seg utenfor presidentpalasset i hovedstaden Khartoum i det som trolig er den største demonstrasjonen mot president Omar al-Bashir siden protestene startet for snart fire måneder siden.

Demonstrantene ble møtt av et stort antall opprørspoliti som skjøt tåregassgranater mot dem. En demonstrant døde i hovedstadens tvillingby Omdurman.

51,4 Nokas-millioner sporløst borte

Nokas-ranerne kom seg i april 2004 unna med 57,5 millioner kroner. Kun 6 av millionene er funnet.

Det siste forsøket på å finne pengene ble gjort i 2006, da politiet trodde de kunne være på en gård i Hedmark. Da det viste seg å ikke stemme, stoppet jakten på Nokas-millionene, skriver Stavanger Aftenblad. Da hadde ranet kostet samfunnet over 300 millioner kroner i etterforskning og rettssaker.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.