Dette skjedde i natt

EVAKUERT: Her blir passasjerene ombord et United Airlines-fly evakuert etter at flyet skled av rullebanen.

EVAKUERT: Her blir passasjerene ombord et United Airlines-fly evakuert etter at flyet skled av rullebanen. Foto: Caroline Craddock (AP/NTB)

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 16. juni.

16.06.19 07:37

Siktet for å ha satt i gang redningsaksjon

En båtfører som opplyste at to personer var i båten som sank etter kollisjon i Brevik natt til søndag, siktes for å ha iverksatt en stor leteaksjon med flere dykkere, redningsskøyte, en Røde Kors-båt og et SeaKing redningshelikopter.

Da han ble mer edru og kom til seg selv igjen, innrømmet båtfører at han løy for å slippe unna straff for promillekjøring. Han er også siktet for å ha ført båt i alkoholpåvirket tilstand.

15-åring omkom etter badeulykke i Oslo

En 15 år gammel gutt omkom etter en badeulykke, der politiet fikk melding rundt klokken 19.45 lørdag kveld.

Gutten badet i innsjøen Nord-Elvåga i Oslo med flere venner da han gikk under vann uten å komme opp igjen. En politipatrulje hentet gutten opp, men livet sto ikke til å redde.

Fly skled av rullebanen da dekkene eksploderte

Ingen av de 166 passasjerene ble fysisk skadd da United Airlines-fly skled av rullebanen etter landing med punkterte hjul i New Jersey lørdag ettermiddag lokal tid. Flere av dekkene på flyet eksploderte under landing.

Ifølge Reuters var hele 400 flyavganger og -ankomster inn og ut av flyplassen i Newark enten kansellert eller forsinket i de neste fem timene.

Saudi-Arabias kronprins anklager Iran

I likhet med USA mener den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman at Iran sto bak eksplosjonene som rammet tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous.

– Vi vil ikke ha en krig i regionen. Men vi vil ikke nøle med å håndtere enhver trussel mot vårt folk, vår suverenitet, vår territoriale integritet og våre viktigste interesser, sier kronprinsen.

Hovland fremdeles likt med Tiger Woods

Viktor Hovland ligger på delt 27. plass etter tredje runde av US Open , likt med blant andre golflegenden Tiger Woods fra USA. De har totalt levert på par i turneringen og gjorde det i tredje runde også.

Hovland er nest best plassert av amatørene som er igjen i turneringen. US Open er Hovlands siste turnering som amatør. Mandag blir han profesjonell golfspiller.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.