Piñera vant presidentvalget i Chile

Den konservative kandidaten og tidligere presidenten Sebastián Piñera vant presidentvalget i Chile.

Motkandidaten Alejandro Guillier erkjente valgnederlaget, og gratulerte Piñera med seieren som «republikkens nye president».

Valgkommisjonen i Honduras utpekte president

Både venstresidens kandidat Salvador Nasralla og den sittende høyreorienterte presidenten Juan Orlando Hernández hevder de vant valget som fant sted i november.

Valgkommisjonen har nå utpekt Hernández som vinner.

Miljøorganisasjon vil stanse kraftkabelbygging

Naturvernforbundet mener nye kraftkabler til utlandet vil tappe norske vassdrag på kort tid og frykter effekten det vil ha på faunaen i Norge.

Derfor har de, sammen med blant andre Norges Jeger- og fiskeriforbund og Norsk Ornitologisk Forening, skrevet et brev til myndighetene og bedt om at byggingen to kabler til Storbritannia stanses.

Folk flest tror ikke på renteoppgang neste år

Nær 50 prosent har oppgitt i en ny undersøkelse at de tror på fortsatt uendret rente neste år. Bare én av fire tror på renteoppgang. Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge mener det er bekymringsfullt:

– Folk bør ta innover seg at det faktisk er stor usikkerhet i økonomien framover.

Dempet VM-fest

Den norske gullfeiringen i VM ble avblåst av Frankrike da de vant 23-21. Det ble likevel bankett og markering, der kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) var til stede for å skåle med de norske håndballjentene.

Statsminister Erna Solberg (H) var på tribunen under kampen, men droppet festen og reiste hjem.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her