Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. mars.

Fire år for Manafort

President Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort er dømt til 47 måneder i fengsel for skatteunndragelse og banksvindel.

Neste uke venter en dom for ulovlig lobbyvirksomhet, der han risikerer ytterligere ti års fengsel.

Svikt ved institusjoner

Et tilsyn i fjor avdekket svikt ved 45 av 60 sjekkede barnevernsinstitusjoner. Ved 36 av institusjonene avdekket fylkesmennene lovbrudd.

Funnene presenteres av Statens helsetilsyn fredag. Ifølge Dagbladet ble de undersøkte institusjonene valgt ut fra en risiko- og sårbarhetsvurdering. Forholdene som er avdekket, kan derfor ikke sies å være representative for norske barnevernsinstitusjoner generelt.

Solskjær gir SAS-vekst

SAS øker fra sju til ti direkteflyginger til Manchester i uka fra april. Flyselskapet opplever en kraftig vekst nå som Ole Gunnar Solskjær er United-trener, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi er svært tilfredse med utviklingen. Derfor setter vi også inn større fly i tillegg til å øke antall avganger, sier pressesjef Knut Morten Johansen i SAS Norge.

Tusenvis av asylbarn til USA

USAs helsemyndigheter har bedt forsvarsdepartementet om hjelp til å huse opp mot 5.000 mindreårige asylsøkere fram til september, om nødvendig.

I februar ankom 6.825 mindreårige asylsøkere uten familie landet, opp fra 5.119 personer i januar, ifølge grensemyndigheten CBP.

Storhamar-seier på overtid

Først i sjette periode ble den første kvartfinalekampen mellom Storhamar og Stjernen avgjort. Victor Svensson satte inn det avgjørende 2-1-målet.

Åpningen av NM-sluttspillet i ishockey ble av det langdryge slaget, men i det 107. spilleminuttet kunne den regjerende norgesmesteren endelig innkassere seieren.

Kommentarer til denne saken