Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 17. april.

Tolvåringer reddet

To tolv år gamle gutter ble natt til onsdag hentet ned fra Fokhaugtinden i Møre og Romsdal med et redningshelikopter etter å ha gått seg fast.

Guttene la ut på tur mens det enda var lyst og fint vær. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.30. Til sammen var guttene borte i om lag seks timer før de ble hentet.

Trump med veto

President Donald Trump har som ventet nedlagt veto mot Kongressens resolusjon, som skulle stoppe USAs militære bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.

– Denne resolusjonen er et unødvendig og farlig forsøk på å svekke våre konstitusjonelle makter. Den setter livene til amerikanske innbyggere og modige tjenestemenn i fare, både i dag og i framtiden, sier Trump i en uttalelse.

Indonesia-valg

Valglokalene åpnet onsdag for 192 millioner stemmeberettigede i verdens mest folkerike land med muslimsk flertall. Indonesia skal velge president og parlament.

De første valglokalene åpnet i den østlige provinsen Papua onsdag morgen klokken 7 lokal tid. Det er to timer tidligere enn i hovedstaden Jakarta på grunn av tidsforskjellen i landet som strekker seg over tre tidssoner.

Tripoli-angrep

Vitner og AFPs journalister melder om rakettangrep og bomber i Libyas hovedstad Tripoli sent tirsdag kveld.

Minst sju kraftige eksplosjoner ble tirsdag kveld hørt i sentrum av byen. Kort tid etter ble røyksøyler sett over Abu Salim sør i byen, der flere raketter skal ha truffet.

Kommentarer til denne saken